Πανικός στο διαδίκτυο, χάκερς παραβίασαν λογαριασμούς του Diablo 3!

Πανικός έχει προκληθεί στο διαδίκτυο για τους χρήστες του Diablo 3, καθώς ύστερα από τα αρχικά προβλήματα των servers και τα λάθος guest passes, η Blizzard έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμη σοβαρό θέμα.

Ένα μικρό ποσοστό χρηστών ανέφερε ότι ο λογαριασμός τους παραβιάστηκε από hackers. Υπάρχουν μέχρι και screenshots που αποδεικνύουν συνομιλίες των χρηστών με τους νέους ιδιοκτήτες.

Οι

hackers, αφού αποκτούν πρόσβαση, πωλούν είτε τα items, είτε το gold ή ακόμα και ολόκληρο τον λογαριασμό σε υποψήφιους πελάτες, που δεν έχουν την στοιχειώδη υπομονή να παίξουν ένα παιχνίδι για 10-15 ώρες και να αναπτύξουν έναν ισχυρό χαρακτήρα. Θύματα των επιθέσεων αυτών έπεσαν μέχρι και οι συντάκτες μεγάλων ξένων sites, όπως το Eurogamer.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κύκλους των χρηστών, καθώς όπως είναι λογικό, πίσω από τους λογαριασμούς υπάρχουν τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Η προστασία του account σας είναι σημαντική, καθώς αν πέσει σε χέρια τρίτων, τότε οι hackers αποκτούν πρόσβαση σε ολόκληρο τον λογαριασμό σας στο Battle.net.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε αγοράσει games της Blizzard στο παρελθόν, θα πρέπει να περιμένετε κάποιες μέρες, ώστε να επέμβει το support και να τα πάρετε πίσω και μάλιστα στην κατάσταση, που βρισκόντουσαν.

Πάντως, μετά από την ενεργοποίηση του real money auction house στο Diablo III, οι hackers θα κάνουν χρυσές δουλειές με πραγματικά χρήματα, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα.

Η Blizzard εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους λογαριασμούς που δέχθηκαν επίθεση από hackers λέγοντας: «Όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, η κυκλοφορία ενός νέου παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα ενός expansion του World of Warcraft, θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές για παραβιάσεις λογαριασμών, κάτι που συμβαίνει και με το Diablo 3. Όσο εκνευριστικό κι αν είναι το να πέσετε θύμα κλοπής, θα κάνουμε τα πάντα για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε ασφαλή τον λογαριασμό σας στο Battle.net. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τον Authenticator και τον Mobile Authenticator, που είναι από τα πιο αποτελεσματικά μέσα προστασίας».

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα