Παπανδρέου: «Ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;»

Συνέχεια στην κόντρα του με τη δικαστική εξουσία δίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή της κατηγορίες που υπάρχουν για φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, αναφέρει πως επί δικής του κυβέρνησης έγιναν «θεσμικά άλματα» στη Δικαιοσύνη, με πρώτη πράξη τη θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας.

Και στη συνέχεια, τονίζει: «Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει

τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς.

»Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της. Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν. Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς. Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: “ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;”»

Keywords
Τυχαία Θέματα