Πάπας Φραγκίσκος: «Μην έρθετε στη Ρώμη, δώστε τα χρήματα στους φτωχούς»

Να μην έρθουν στη Ρώμη για την ενθρόνιση του και να διαθέσουν τα χρήματα των αεροπορικών εισιτηρίων στους φτωχούς ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος από τους Αργεντίνους πιστούς, διαμέσου του νούντσιου του Βατικανού στο Μπουένος Άιρες, Εμίλ Πωλ Σέριγκ.

«Στις 19 Μαρτίου, αντί να μεταβεί, κανείς στην Ρώμη για να γιορτάσει την εκλογή του, είναι προτιμότερο να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό που θα ξόδευε, σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τους πολίτες που έχουν ανάγκη» αναφέρει ο Σέριγκ σε επιστολή του προς τον κλήρο και τους

πιστούς της Αργεντινής, αναφερόμενος στην επιθυμία του Πάπα

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαριστεί, επίσης, τους συμπατριώτες του «για τις τόσες προσευχές και μηνύματα αγάπης» που ακολούθησαν την εκλογή του.

«Μην υποκύψετε ποτέ στην απαισιοδοξία»

Εν τω μεταξύ ο Πάπας στη διάρκεια της συνάντησης του με τους καρδινάλιους που έχουν φτάσει στο Βατικανό απ’ όλο τον κόσμο, κάλεσε σήμερα τους καρδινάλιους και το σύνολο της Εκκλησίας «να μην υποκύψουν ποτέ στην απαισιοδοξία», ενώ τους ζήτησε επίσης να «βρουν νέα μέσα για να φέρουν το ευαγγέλιο ως την άκρη της γης».

«Ας μην υποκύπτουμε στην απαισιοδοξία, ποτέ, ούτε στην πικρία που ο Διάβολος βάζει καθημερινά μπροστά μας», δήλωσε, καλώντας τους να έχουν «το θάρρος να επιμείνουν» στην ιεραποστολική δράση.

Απευθυνόμενος στους καγκελαρίους, ο νέος πάπας από την Αργεντινή εξέφρασε τη «μεγάλη στοργή» που αισθάνεται όταν σκέφτεται «τη θητεία του Βενέδικτου 16ου, την καλοσύνη του, την ταπεινοφροσύνη του και τη γλυκύτητά του». Χαμογελώντας πλατιά και χαλαρός, ο πάπας χαιρέτισε στη συνέχεια θερμά έναν προς έναν τους καρδινάλιους που πήγαν να τον συγχαρούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα