Παπούλιας: Προκλητική η Τουρκία-Ανέκδοτο ο «Σκοπιανός Μεγαλέξανδρος»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συνάντηση, που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν στο Προεδρικό Μέγαρο, άσκησε σφοδρή κριτική στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά και στην ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία, η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας το οποίο επιδιώκει η Ελλάδα».

«Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπερτόνισε ωστόσο το γεγονός ότι «η Ελλάδα θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε. και συνδράμει στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε εκ μέρους της Ελλάδας τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για τη στάση του στο θέμα της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας: «Κατανοείτε τις ευαισθησίες μας στο ζήτημα αυτό καθώς οι βόρειοι γείτονές μας τηρούν σκληρή στάση ενώ εμείς είμαστε με το χέρι απλωμένο και συμπεριφερόμαστε σαν καλοί γείτονες».

Τέλος, ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την εμμονή των Σκοπίων να αλλοιώνουν τη ιστορία εμφανίζοντας τον Μεγαλέξανδρο ως «Σκοπιανό», ζητώντας παράλληλα από τον κ. Ράσμουνσεν τη συνδρομή του για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα