Παπούλιας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές!

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί ήταν πρωτόγνωρα και γι’ αυτό το λόγο δεν υπήρξαν επεισόδια.

Αρχικά έγινε η κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και στη συνέχεια όλοι οι επίσημοι (σύσσωμο το υπουργικό

συμβούλιο και η στρατιωτική ηγεσία) πήραν θέση στις ειδικά διαμορφωμένες εξέδρες, που είχαν στηθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ανάγκη για «σύμπνοια και ενότητα» σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση. «Θα συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο μήνυμά του για την επανάσταση του ΄21 επισήμανε ότι «και τότε ο ελληνικός λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος αποφάσισαν να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό, δίνοντας στους έλληνες ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια» και υπογράμμισε ότι «και σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη. Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι Έλληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα».

«Είναι οι στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό. Σήμερα η κραυγή, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες “είμαστε όλοι Έλληνες” σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας μας είναι σκληρός», κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα