Παραλαβή του υπουργείου με αιχμές από τον Χρυσοχοΐδη

Σαφείς «αιχμές» κατά του προκατόχου του Χρήστου Παπουτσή άφησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την παραλαβή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στάθηκε συγκεκριμένα στην ομάδα ΔΙΑΣ, για την οποία τόνισε πως «είναι διαλυμένη, με μεγάλο τμήμα του δυναμικού της να έχει επιστρέψει στα γραφεία αντί να βρίσκεται στους δρόμους».

Όπως είπε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «πριν από 18 μήνες, φεύγοντας από το υπουργείο, άφησα στην ομάδα ΔΙΑΣ

με προσωπικό 2.000 ανδρών και γυναικών και υποδομή αποτελούμενη από 1.000 και πλέον μοτοσυκλέτες», για να συμπληρώσει πως «τώρα πληροφορούμαι, ότι απέμειναν 1.300 αστυνομικοί ενώ 700 βρίσκονται σε γραφεία». Αναρωτήθηκε μάλιστα σε ποιά γραφεία βρίσκονται οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Θα βγει όλος ο κόσμος στους δρόμους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοϊδης τονίζοντας ότι «από αύριο θα αναλάβουν υπηρεσία στους δρόμους, εκτός από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, και άλλοι 1.000 αστυνομικοί».

Αναφερόμενος στο κέντρο της Αθήνας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Στο παρελθόν έχω στείλει πάρα πολλές επιστολές στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Δυστυχώς δεν βρήκαμε λύσεις. Χρειάζονται συνέργειες για το κέντρο της Αθήνας. Τώρα μάλιστα που δεν υπάρχει κέντρο Αθήνας. Το ζήτημα αποτελεί για μας ύψιστη προτεραιότητα».

Μετά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις κρίσεις στην Αστυνομία, δήλωσε ότι θα εξαρτηθούν από την ημερομηνία των εκλογών. «Αν μετά την ολοκλήρωση του PSI προχωρήσουμε σε εκλογές, οι κρίσεις θα γίνουν μετά τις εκλογές, ενώ αν παραταθεί η θητεία της σημερινής κυβέρνησης πιθανόν να προχωρήσει η διαδικασία για τις κρίσεις», κατέληξε.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα