Παραμένει το «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Μαρούσι

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο Αμαρουσίου, μετά τη ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικής διάταξης, που προβλέπει τη συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος με εθνικούς πόρους.

Το πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, με ισόχρονη παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού στους ΟΤΑ, με εισήγηση που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζονται τα Υπουργεία Οικονομικών,

Υγείας, Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ,η ΕΕΤΑΑ και τα ΙΚΑ –ΕΤΑΜ.

Με την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, αλλά και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συλλόγων και σωματείων ο δήμαρος Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την έμπρακτη υποστήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων για την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και απαίτησε από την κεντρική εξουσία να χρηματοδοτήσει τη συνέχιση του προγράμματος, αποκλειστικά με δημόσιους πόρους και να αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία του.

Την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου που δίνει «ανάσα ζωής» σε χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος και στους εργαζόμενους σε αυτό χαιρέτησε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης.

« Η ψήφιση της διάταξης για συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με εθνικούς πόρους μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, καθώς οι προσπάθειες μας όλα τα προηγούμενα χρόνια τελεσφόρησαν και οι κοινωνικά αδύναμοι συμπολίτες θα εξακολουθήσουν να έχουν την φροντίδα των εργαζόμενων στο πρόγραμμα, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα για να το καταστήσουν επιτυχημένο.

Είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων φορέων, προκειμένου να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχομένων από το πρόγραμμα υπηρεσιών και να ανταποκριθούμε κατά τον βέλτιστο τρόπο στην ανάγκη για κοινωνική φροντίδα όλων όσων την έχουν ανάγκη», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα