Παραμένει υψηλό το χρέος της Ελλάδας

Νέα έκθεση του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, που δόθηκε σήμερα (Δευτέρα, 06/05) στη δημοσιότητα, καταγράφει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αλλά είναι επιτακτικές οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να διασφαλιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ η Ελλάδα έχει σημειώσει «εξαιρετική» πρόοδο στη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος από το 2010, καθώς το πρωτογενές της αποτέλεσμα, θα εμφανίσει βελτίωση κατά

10% έως το τέλος του έτους. Ωστόσο, το δημόσιο χρέος της χώρας παραμένει «ιδιαίτερα υψηλό», σύμφωνα με το Ταμείο.
«Ως εκ τούτου είναι ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δέχθηκαν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί σημαντική έκτακτη ενίσχυση με όρους χαμηλότερους της αγοράς, ώστε να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους της και έχουν συμφωνήσει να παράσχουν επιπρόσθετη βοήθεια, εφόσον αυτό χρειαστεί», σημειώνει το ΔΝΤ.
«Η δέσμευση αυτή είναι απαραίτητη για τη διαβεβαίωση των πιστωτών ότι υφίσταται ένα αξιόπιστο πλαίσιο για τη διαχείριση του υπερβάλλοντος ελληνικού χρέος».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την έκθεση αυτή «ανοίγει» νέο παράθυρο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα