«Παράνομη» η απεργία στην Τουρκία

«Παράνομη» έκρινε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας τη γενική απεργία που κήρυξαν για σήμερα τα δύο μεγάλα συνδικάτα- η Συνομοσπονδία Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK) και η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Εμπορικών Συνδικάτων (DISK)-, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπέρμετρη χρήση αστυνομικής βίας κατά των διαδηλωτών.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν γιατροί,

μηχανικοί, οδοντίατροι και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων.
Η απόφαση για απεργία ελήφθη ύστερα από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Μιλώντας πάντως την Κυριακή ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπεραμύνθηκε των κινήσεων της κυβέρνησής του.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας», ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) και των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση 441 άτομα σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι 56 άτομα κρατούνται στην πρωτεύουσα

Keywords
Τυχαία Θέματα