Παράταση για τις συγκεντρωτικές πελατών-προμηθευτών

Ως τα τέλη Νοεμβρίου παρατάθηκε η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, αποδέχθηκε την εισήγηση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και παρέτεινε την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων που κανονικά έληγε στις 10 Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί και το Taxisnet το οποίο μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου θα δέχεται μεγάλο όγκο δεδομένων λόγω της υποβολής του Ε9.

Υπενθυμίζεται πως με τις συγκεντρωτικές καταστάσεις

το υπουργείο ζητά από κάθε επιτηδευματία, να υποβάλλει συγκεντρωτικά στοιχεία για το σύνολο των συναλλαγών με τους πελάτες και τους προμηθευτές του.

Ειδικότερα ο έλεγχος περιλαμβάνει αυτούς με τους οποίους υπάρχουν συναλλαγές με παραστατικά καθαρής αξίας μεγαλύτερης των 300 ευρώ. Για κάθε έναν πελάτη η προμηθευτή ζητείται ο συνολικός αριθμός παραστατικών και το συνολικό ποσό τους, εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα.

Συγκεντρωτικές καταστάσεις για το 2012, έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ατομική επιχείρηση καθώς και όλες τις εταιρείες (ΟΕ,ΕΠΕ,ΑΕ) και κοινοπραξίες που είχαν δραστηριότητα μέσα στο ημερολογιακό έτος. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και οι νέοι που ξεκίνησαν στην αγορά εργασίας με "μπλοκάκι" μέσα στο 2012, πρέπει να υποβάλλουν την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα