Παρουσιάστηκαν επίσημα τα Windows 8

H Microsoft παρουσίασε σήμερα τα Windows Phone 8 που φέρνουν νέα χαρακτηριστικά και πολλές αλλαγές.

Τα Windows Phone 8 θα έχουν νέα σχεδίαση ενώ θα έχουν κοινό

πυρήνα με τα Windows 7, κάτι που σημαίνει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας θα γίνει πιο ελκυστικό για τους developers.
Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft για smartphones θα έχει υποστήριξη multicore επεξεργαστών που στην αρχή θα είναι διπύρηνοι, ενώ αργότερα θα έρθει και η υποστήριξη περισσότερων πυρήνων.

Τα Windows Phone 8 θα έχουν υποστήριξη πολλαπλών αναλύσεων και αυτές θα είναι 800x480 pixels και 1280x768 pixels με αναλογία 15:9 και υποστήριξη ανάλυσης 720p με ανάλυση 16:9, ενώ ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη καρτών microSD που θα δίνει στις συσκευές με Windows Phone 8 μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο.
Όσον αφορά τώρα στα Windows Phone 8 θα υποστηρίζουν παιχνίδια με Direct X, ένω θα είναι πολύ εύκολο τα Windows 8 να γίνονται port σε αυτά. Πάντως, σε κάποιες περιπτώσεις τα παιχνίδια των Windows 8 θα τρέχουν και στα Windows Phone 8.
Τέλος, τα Windows Phone 8 δεν θα υποστηρίζουν παλιές συσκευές, όμως για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει η έκδοση των Windows Phone 7(7.8), που θα υποστηρίζει αρκετά από τα νέα χαρακτηριστικά αλλά όχι όλα, ενώ η υποστήριξη των Windows Phone 8 θα είναι για 18 μήνες με updates, που θα πραγματοποιούνται από το διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα