Πάρτε τον ΠΑΟΚ στα χέρια σας

Η μιζέρια, είναι αυτό που οδηγεί τον ΠΑΟΚ μαθηματικά στην αποτυχία. Δεκάδες παίκτες, προπονητές και παράγοντες, μου έχουν πει πως όταν το κλίμα δεν είναι καλό, δεν μπορείς να πας πουθενά.
Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει αυτόν τον κανόνα, αλλά είναι μία ομάδα που αυτή της την αδυναμία την καλύπτει με άλλες. Και όλοι γνωρίζουμε, πως μία κακή μέρα του

Ολυμπιακού, δεν έχει καμία σχέση με την κακή μέρα του ΠΑΟΚ.
Θα πρέπει να συμβιβαστούμε στην ιδέα πως ο Σαββίδης προέρχεται από μία πολύ διαφορετική κουλτούρα από τη δική μας. Είναι άνθρωπος που μεγάλωσε αλλιώς, εξελίχθηκε σαν επιχειρηματίας αλλιώς, έχει μία ιδιαίτερη προσωπικότητα και έχει αποκτήσει το δικαίωμα αγοράζοντας την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να εκφράζεται για αυτή.
Το ότι εκφράζεται λάθος, είναι κάτι που το έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό, άρα θα πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα. Το πώς η ομάδα θα πιεστεί λιγότερο από τις λάθος προσεγγίσεις του μεγαλομετόχου της.
Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις δηλώσεις που είναι πραγματικές και απλά σκεπάζονται από τις λάθος, αλλά και το κατά πόσο η κουλτούρα του μεγαλομετόχου δημιουργεί λάθος αίσθηση λόγω της διαφορετικότητας της δικιάς μας.
Η πραγματική δήλωση του μεγαλομετόχου για φέτος, είναι πως θα ανέβει το μπάτζετ 20% σε σχέση με πέρυσι. Και αυτό θεωρώ πως πλέον δεν χωρά αμφισβήτηση. Ναι, λίγο μετά αναφέρθηκε στα 6,5 εκατ. ευρώ που θα έδινε στον Ροναλντίνιο, αλλά εμείς θα πρέπει να σταθούμε στο πρώτο σκέλος.
Με 20% αύξηση μπάτζετ, αυτή τη στιγμή μπορεί και να είμαστε over μπάτζετ. Μόνο η πρόσληψη του Στέφενς αρκεί για να πιάσει το συν 20%.
Άρα, δε νομίζω πως σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει και ακούσει μέχρι σήμερα, τα οποία έχουν και έναν κώδικα σοβαρότητας, δε νομίζω πως μπορούμε να περιμένουμε ούτε μπαμ, ούτε μπουμ, ούτε κλικ. Θα πάρουμε έναν ακόμη ακραίο, αριστεροπόδαρο, κανονικό ποδοσφαιριστή, όπως αυτούς που πήραμε μέχρι τώρα.
Στη δήλωση του 20%, υπάρχει και η υποσημείωση του αν βρεθεί κάτι καλό. Από αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα, το αν βρούμε κάτι καλό σημαίνει αυτομάτως πως αν ψηθεί πως ένας παίκτης κάνει χ ευρώ και εμείς μπορούμε να τον πάρουμε με χ μείον ψ, τότε μπορεί και να γίνει μία μικρή υπέρβαση.
Δεν θα μπορούσα να το δω αλλιώς, όταν ο Α.Σ. παρακαλάει για 300 χιλιάρικα παραπάνω για να γίνει ανταγωνιστικός και δεν του τα δίνει. Και δεν τον κατηγορώ για αυτό, απλά το καταγράφω για να συνδέσω τα όσα γράφω παραπάνω.
Με αυτή την αύξηση του 20% και μία πολύ καλή επιλογή προπονητή, η ομάδα έκανε και κάποιες προσθήκες. Αλήθεια, το ότι πήρε τον Λόπεθ αντί του Κουμαλό – στα ίδια λεφτά – μάλλον έχει μία λογική. Άλλο δύο σεζόν βασικός στη Πριμέρα, άλλο δύο χρονιές βασικός στο πουθενά. Το ότι πήρε τον Βίτορ αντί του Βιβιάν, με λιγότερα λεφτά και με προοπτική μεταπώλησης, δε νομίζω πως χωρά αμφιβολία πως είναι πιο έξυπνη κίνηση. Το ότι απέφυγε να πάρει άλλον στόπερ για να προσθέσει στους χαφ του άξονα τον Τζιόλη που πήρε τα περυσινά λεφτά του Σίλντεφελντ, πάλι δε βρίσκω να μπάζει από πουθενά. Το ότι πήρε τον Λούκας με φυσιολογικά λεφτά, το βρίσκω λογικό.
Δε μου άρεσε η μεταγραφή Σπυρόπουλου όχι γιατί το παιδί δεν είναι καλός παίκτης, αλλά γιατί ήθελα ένα καθαρό νούμερο ένα στο αριστερό άκρο της άμυνας, το έχω καταγράψει εδώ και καιρό. Το ότι είχα μία μικρή ένσταση για τον Σκόνδρα, αλλά δεν παύει να είναι διεθνής στα 23 του, άρα υπάρχει και λογική για την απόκτησή του.
Ο ΠΑΟΚ με το πλας 20% από πέρυσι, είναι μία πολύ καλύτερη ομάδα. Όποιος νομίζει πως μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο, Μικράς Ασίας 1 τηλ. 2310954050.
Δεν αντέχω άλλο τη μιζέρια και αυτούς που την εκφράζουν. Ψάχνουν πάντοτε ένα πάτημα για να δικαιωθούν πάνω σε όλα όσα ξεφτιλίστηκαν. Οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε μία μέτρια χρονιά πέρυσι προσφέροντας πίεση σε μία ομάδα που δεν ήταν έτοιμη να την αντέξει και η επιχειρηματολογία τους, αυτή που βασίστηκε όλη η γκρίνια, ισχύει και σήμερα μέσα από τις επιλογές Στέφενς. Όμως για τον Ολλανδό, δεν τους παίρνει.
Πάλι 4-4-2 η ομάδα πάλι ο Κατσούρ στόπερ, πάλι ο Γκαρσία εκτός, όμως μουρμούρα για τον Ολλανδό μηδέν. Έτσι είναι όταν δεν καταλαβαίνεις όμως το ποδόσφαιρο και το πόσο εύκολα μπορείς να εκτεθείς.
Διάβασα κάπου, πως συγκεντρώνεται λέει ξανά η συμμορία με την επιστροφή Κωνσταντινίδη. Θεωρούν πως και αυτός είναι κομμάτι μιας συμμορίας. Όμως η ανάγνωση είναι κάπως διαφορετική.
Το ότι επιστρέφουν όλοι και δεν φεύγει κανείς, σημαίνει πρώτον πως υπάρχουν κάποιες ικανότητες και δεύτερον, πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.
Όταν απαξιώνεις όσους έχεις, τότε θα βρεθείς μία μέρα που θα κοιτάς τριγύρω σου και δεν θα βλέπεις κανέναν. Και η καθημερινότητά σου ως σύλλογος θα είναι πολύ προβληματική.
Αν κοιτάξεις στον Ολυμπιακό θα δεις πως τεχνικός διευθυντής είναι το ούζο του Καρεμπέ ονόματι Πιερ Ισά, με χάιλάιτ καριέρας το ότι έβαλε δύο αυτογκόλ σε ένα παιχνίδι.
Στον Παναθηναϊκό, ο Αλαφούζος έκανε το κορυφαίο, βάζοντας τον Νταμπίζα τεχνικό διευθυντή. Επειδή γέλασα με αυτό, λόγω του ποδοσφαιρικού παρελθόντος του Νταμπίζα στον Ολυμπιακό, το καλοσκέφτηκα και διαπίστωσα πως αν συνεχίσουμε έτσι δεν αποκλείεται να ζήσουμε τη μέρα που μία τέτοια επιλογή θα μας χτυπήσει την πόρτα.
Στον Άρη, κάνει κουμάντο ο Δημήτρης Μούτας – γελάμε όλοι – αφού μετά τον Κόντη – ξαναγελάμε όλοι – υπήρχε το χάος.
Μόνο η ΑΕΚ αρχίζει να χτίσει παράγοντες με σύγχρονο ποδοσφαιρικό μπακ ράουντ, με Λυμπερόπουλο, Ζήκο κτλ..
Εμείς όχι μόνο πρέπει να προστατέψουμε αυτούς που έχουμε, αλλά πρέπει να προετοιμάσουμε και τους επόμενους γιατί κακά τα ψέματα, ο χρόνος θα φθείρει σε βαθμό που οι καταστάσεις θα είναι μη αναστρέψιμες. Και τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, ας αποκτήσουμε ρεαλιστικές απαιτήσεις ως προς την εξέλιξη αυτής της ομάδας και ας την αγκαλιάσουμε μήπως και πετύχει περισσότερα από αυτά που περιμένουν είτε οι αισιόδοξοι, είτε οι απαισιόδοξοι. Αποτρέποντας τους μίζερους να παίξουν τον γελοίο ρόλο τους.

ΥΓ Τα μωρά πήραν ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο. Μπράβο στις ακαδημίες, στον τρόπο που δουλεύουν, στα παιδιά, στους πατεράδες τους και σε όσους συντελούν ένα τόσο σημαντικό πράγμα στον ΠΑΟΚ.

ΥΓ Επειδή με ενημερώνουν πως γράφονται διάφορα για εμένα δεξιά και αριστερά, λέω να απαντήσω με πολύ ήρεμος ύφος. Πρώτον, όποιος πιστεύει πως 760 ευρώ με μία διανυκτέρευση στο Χάρκοβο είναι λίγα, τον περιμένω την Τρίτη στις αναχωρήσεις του Μακεδονία. Και μη πει κανείς πως είναι 705 γιατί με μονόκλινο πάει 55 ευρώ παραπάνω. Δεύτερον, όποιος πιστεύει πως έκλεισα ξενοδοχείο για τους άλλους και εγώ δεν πλήρωσα στη προετοιμασία, τον περιμένω Λέοντος Σοφού 18 να δει τα τιμολόγια. Μόλις τα δει, θα πρέπει να βγει στο σάιτ που έγραψε αυτή τη μαλακία και να μου ζητήσει συγνώμη. Τη φωτογραφία θα τη διαλέξω εγώ στο κείμενό του. Το PAOK24 πλήρωσε δύο αποστολές στη προετοιμασία, τη στιγμή που τέσσερα μέσα ενημέρωσης μαζί χρησιμοποιούσαν έναν δημοσιογράφο. Δεν θα αναφέρω ποια είναι αυτά, γιατί λυπάμαι για την κατάντια τους. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ελπίζω να αντέξουν… Προς τους αναγνώστες του μπλογκ, ζητώ συγνώμη, αλλά με έχουν ταράξει στο χρέωμα τελευταία και δεν γίνεται να μένουν όλα αναπάντητα.

Πηγή: paok24.com

Keywords
Τυχαία Θέματα