Πάσχα στο χωριό 2021: «Δεν το συζητάω καν, δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς»

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος ανέδειξε για μία ακόμα μία φορά τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στην μάχη κατά του κορονοϊού. Μιλώντας στο Open TV, ο κ. Καπραβέλος είπε χαρακτηριστικά «είχαμε μία μαρτυρική εφημερία με 62 εισαγωγές για κορονοϊό κι ακόμη έρχονται ασθενείς…».

Δείτε ακόμη: “Όπλο” τα self test, οι δύο προτάσεις για μετακινήσεις το Πάσχα

Ο κ. Καπραβέλος

εξήρε την δουλειά που γίνεται με τους εμβολιασμούς, μιας και φαίνεται ότι αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αφού «έχουμε περισσότερους νέους με κορονοϊό, στους μεγαλύτερους έχει κάνει δουλειά το εμβόλιο».

Παρόλα αυτά, είπε ότι κάνουμε πισωγυρίσματα, καθώς «για δεύτερη φορά χάσαμε τον έλεγχο. Τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά. Εν μέσω θυέλλης τρίτου κύματος πάμε για ανοίγματα» τόνισε και συνέχισε, «δεν συζητάω καν το Πάσχα στο χωριό αν δεν πέσουν τα κρούσματα. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς…».

Βασιλακόπουλος: Να αραιώσουμε το Πάσχα -Προτιμότερο να συνευρεθούμε στα χωριά, παρά στα διαμερίσματα

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα αλλά και τι θα γίνει το Πάσχα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Σχετικά με το τι πιστεύει ο ίδιος ότι πρέπει να γίνει το Πάσχα σχετικά με τις μετακινήσεις πολιτών εκτός νομού, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που δεν έχει επιστημονική λογική για να απαγορευτεί η μετακίνησή τους. Είναι όσοι έχουν εμβολιαστεί ή όσοι έχουν νοσήσει και έχουν ξεπεράσει τον ιό. Ο κίνδυνος να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό είναι ελάχιστος.

Το ζητούμενο το Πάσχα είναι να αραιώσουμε. Άρα είναι προτιμότερο να συνευρεθούμε σε εξωτερικούς χώρους, όπως στα χωριά μας, παρά να είμαστε στα διαμερίσματά μας και να κάνουμε το ίδιο πράγμα, με πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης. Το πρόβλημα του ιού δεν υπάρχει μόνο στις μεγάλες πόλεις. Επίσης με τα self – tests θα έχουμε μαζική επιδημιολογική παρατήρηση».

Μητσοτάκης: Να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα

Ο πρωθυπουργός πάντως σε μια προσπάθεια να μην υπάρχει υπέρμετρος ενθουσιασμός, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η επιδημιολογική εικόνα ως εκείνο το διάστημα, θέλησε να βάλει ένα τέλος στις εκτιμήσεις και την σεναριολογία, πριν αποφασίσουν οι ειδικοί. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε, συνδυάζοντας από τη μια την προστασία της υγείας μας με την προσεκτική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση.

Να αποφύγουμε, δηλαδή, υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω» και στη συνέχεια ξεκαθάρισε: «Να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται. Η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα