ΠΑΣΟΚ: Δε μπορεί να βρει υπογραφές για να κατέβει υποψήφιος ο Χρ. Παπουτσής

Μεγάλες δυσκολίες συναντά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής στο να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών (σ.σ. 94 υπογραφές) για να καταθέσει το ερχόμενο Σάββατο στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος.

Συμφώνα με πληροφορίες ο κ. Παπουτσής δεν είχε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι ούτε 40 υπογραφές από τον συνολικό αριθμό των 374

μελών του Εθνικού Συμβουλίου και αυτό παρά το γεγονός ότι έχει από κοντά τις τελευταίες ημέρες βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Πάντως, εάν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών θα αποσυρθεί από την κούρσα πριν καν καταφέρει να την ξεκινήσει επισήμως.

Από την άλλη πλευρά, στο περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και έτερου υποψηφίου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου αντιμετωπίζουν με προβληματισμό αυτήν την προοπτική, καθώς ο κ. Βενιζέλος θέλει να υπάρξει κι άλλη υποψηφιότητα, γεγονός που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη νομιμοποποίηση στην κατά τα φαινόμενα εύκολη επικράτησή του.

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν την πιθανότητα, εάν ο κ. Παπουτσής δεν καταφέρει τελικά να βρει τις αναγκαίες υπογραφές, να ξεπεραστεί το πρόβλημα με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπως εξάλλου συνέβη και το 2007 με τις υποψηφιότητες Παπανδρέου-Βενιζέλου και Σκανδαλίδη. Τότε τελικά και οι τρεις εγκρίθηκαν δια βοής χωρίς υπογραφές. Κάτι, τέτοιο συμφέρει και τον… τρίτο υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος Στέφανο Τζουμάκα.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα