ΠΑΣΟΚ: Επιστρέφουν οι διαγραφέντες βουλευτές

Στην επιστροφή των βουλευτών, που διεγράφησαν από το κόμμα όταν καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση, προσανατολίζεται η ηγεσία του Κινήματος και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσωπικά.

Πρόκειται για τους ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι δεν μετακινήθηκαν σε άλλα κόμματα, ενώ θα τοποθετηθούν και στα ψηφοδέλτια

του κόμματος.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τις υποψηφιότητες της Μιλένας Αποστολάκη και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στη Β΄ Αθήνας, για τις οποίες-πάντως-είχαν σημειωθεί αντιδράσεις. Επίσης για τους Δ. Καρύδη, Ι. Κουτσούκο, Δ. Κουσελά, Β. Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Μαρία Μίχου, Μιχ. Τζελέπη, Π. Αντωνακόπουλο, Β. Τόγια.

Οι εν λόγω βουλευτές, βέβαια, θα επιστρέψουν εφόσον δεσμευτούν να στηρίξουν τις πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ το σκεπτικό της επιστροφής τους και τους πολιτικούς όρους που συνοδεύουν την απόφαση αυτή θα αναλύσει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του την Παρασκευή, στο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο.

Στη σύσκεψη που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με κορυφαία στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε στην εισήγηση του τους βασικούς άξονες της εκλογικής στρατηγικής του κόμματος και έγινε μεγάλη συζήτηση πάνω στο σχέδιο 13 σημείων για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Το σχέδιο αυτό θα συζητηθεί και σε επόμενες συνεδριάσεις. Σημειώνεται, πως ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να μην φύγουν το Σαββατοκύριακο από την Αθήνα, ώστε να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό τους, ο οποίος γίνεται με εκλογικό ορίζοντα την 6η Μαΐου. Επίσης, τέθηκε στο τραπέζι το ερώτημα ποιά θα είναι τα βασικά εκλογικά διλλήματα του ΠΑΣΟΚ και πως θα τεθούν στον προεκλογικό διάλογο, ώστε να δοθεί μια προοπτική στους πολίτες.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Α. Λοβέρδος, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά, Χρ. Παπουτσής, Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας, Μ. Ανδρουλάκης.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα