ΠΑΣΟΚ: Γκρινιάζουν αλλά δεν αμφισβητούν τον Βενιζέλο

Οι εντάσεις και η κριτική για τους χειρισμούς του προέδρου  του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτήρισαν την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω του δυσμενούς κλίματος που έχουν διαμορφώσει αφενός οι οικονομικές εξελίξεις και αφετέρου οι εξελίξεις σχετικά με την καθυστέρηση να φθάσει στην εισαγγελία η περίφημη λίστα Λαγκάρντ. 

Οι ενστάσεις των περισσοτέρων βουλευτών εντοπίστηκαν στα λάθος μηνύματα

που στέλνει στην κοινωνία ο χειρισμός της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, ενώ εκφράστηκε ανησυχία για την ψήφιση των μέτρων στη βουλή

Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η ατμόσφαιρα είναι βαριά και επανέλαβε ότι δεν είναι τυχαία η επίθεση που δέχεται το κόμμα του και ο ίδιος, με στόχο την πολιτική σταθερότητα. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ βοηθούν την κυβέρνηση, είναι απλώς ανόητοι. Αν κάποιοι νομίζουν ότι χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ θα κλονίσουν  την κυβερνητική σταθερότητα, είναι πονηροί, αλλά θα αποτύχουν.  Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χτυπήσουν εμένα, τους θυμίζω ότι ξέρω να σηκώνω βάρη στο όνομα της χώρας και της παράταξης με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Με απόλυτη διαφάνεια και με όπλο την αλήθεια που σαρώνει κάθε συνομωσιολογία, και κάθε χυδαιότητα» είπε ο πρόεδρος του Κινήματος. 

Ο ίδιος έστρεψε τα πυρά του κατά του Γιάννη Ραγκούση: «Λυπάμαι ειλικρινά γιατί σε μία στιγμή που η παράταξη έχει ανάγκη συσπείρωσης, κάποιοι που ήταν εδώ και  καιρό ουσιαστικά εκτός παράταξης, βιάστηκαν να χαρούν και να διαχωρίσουν τη θέση τους. Κάποιοι με  τεράστια προσωπική ευθύνη για την πολιτική  διαχείριση της κρίσιμης περιόδου του 2009-2010. Είναι προκλητικό πραγματικά να "ζητούν τα ρέστα" και να διεκδικούν την εκπροσώπηση του δήθεν νέου και άφθαρτου αυτοί που μετείχαν στο πιο σκληρό πυρήνα της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας». 

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος ασχολήθηκε κυρίως με το θέμα της οικονομικής κρίσης. «Το μέλλον της παράταξης εξαρτάται από το μέλλον της χώρας. Και το μέλλον της χώρας εξαρτάται σε κρίσιμο βαθμό από την ύπαρξη, την αντοχή και την πολιτική στάση αυτής της παράταξης.

Πρέπει να περάσουμε τον κάβο των μέτρων με τρόπο που δίνει προοπτική στη χώρα. Χρειάζεται υπομονή και αντοχή για να αντέξει και ο λαός και το έθνος» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Τώρα βρισκόμαστε, δυστυχώς, μέσα στις αντιφάσεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς συσχετισμού». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε, επίσης ότι «Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείριση και να πεθάνει ο ασθενής. Δεν έχει νόημα να λάβουμε μέτρα σκληρά και επώδυνα και μετά από τρεις μήνες να κληθούμε να πάρουμε και άλλα, επειδή θα υπάρχει βαθύτερη ύφεση ή υστέρηση εσόδων». 

Για το λόγο αυτό ο κ. Βενιζέλος έθεσε ορισμένα «εάν» ως προϋποθέσεις: 

-Εάν δεν υπάρχει μία ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους, 

-εάν δεν κλείσει όλο το πακέτο οριστικά ώστε να μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων, 

-εάν δεν έχει διασφαλιστεί η παράταση για δύο χρόν

Keywords
Τυχαία Θέματα