ΠΑΣΟΚ: Σκέψεις Βενιζέλου ακόμη και για «επανεκκίνηση» του κόμματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των κομματικών οργάνων, όπως τη θέση του γραμματέα, του πολιτικού συμβουλίου, του εθνικού συμβουλίου κ.α.

Μετά από συσκέψεις με τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος και τους συμβούλους του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

σκέφτεται να διορίσει μια εκλογική επιτροπή, η οποία θα έχει και την ευθύνη της ανασύνταξης, μέχρι το συνέδριο του Κινήματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βενιζέλος εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, από τη «διάλυση» του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτικό συνέδριο με εγγραφές μελών από μηδενική βάση, διατήρηση του ονόματος και συνέδριο επανίδρυσης, μέχρι το άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους (όπως τη Δημοκρατική Αριστερά) για τη συγκρότηση σε ενιαίο κόμμα της δημοκρατικής παράταξης.

Μετά την ιστορική ήττα, που υπέστη το ΠΑΣΟΚ και τον προβληματισμό που προκάλεσε σε πολλά στελέχη του κόμματος, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που ισχυρίζονται, πως θα πρέπει να παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Άλλοι, πιο ψύχραιμοι, υποστήριζαν πως «από τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να αφαιρεθούν όσοι ευθύνονται για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ» αναφερόμενοι στο Γιάννη Ραγκούση, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Παύλο Γερουλάνο, που ήταν οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα