Πάτρα τρία παιδιά – εξελίξεις: “Βόμβα” Λαμπρόπουλου για την υπόθεση

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η Ελλάδα τις εξελίξεις της υπόθεσης στην Πάτρα, με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, μέσα σε διάστημα 33 μηνών. Ο δημοσιογράφος του MEGA, Βασίλης Λαμπρόπουλος, που από την πρώτη στιγμή έχει προβεί σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για την υπόθεση, έβαλε “φωτιά” στο Τwitter με την ανάλυση που έκανε για την υπόθεση των νεκρών παιδιών.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλάει για ένα πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, που κατά τον ίδιο δεν είναι ούτε η μητέρα αλλά ούτε και ο πατέρας των παιδιών. Ο ίδιος πιστεύει ότι είναι η θεία τ- ων κοριτσιών. Η αδελφή της μητέρας, η οποία βρισκόταν στο σπίτι τη νύχτα που έφυγε από τη ζωή η μικρή Ίριδα, την άνοιξη του 2021.

Πάτρα: Οι αντιφάσεις της αδελφής της μητέρας

Ο δημοσιογράφος είπε πως η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς έχει πέσει σε αντιφάσεις σχετικά με τους χρόνους, αλλά και τη σχέση του ζευγαριού. Τα τρία σημεία που η αδερφή της μητέρας “μπέρδεψε” τα γεγονότα και οι εξηγήσεις της, όταν κληθεί θα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το πρώτο έχει να κάνει με τις ώρες του θανάτου της μικρής. Άλλα κατέθεσε στην αστυνομία τότε και άλλα είπε πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική της συνέντευξη, έστω και αν αργότερα έσπευσε να τα διορθώσει. Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τη σχέση του ζευγαριού.

Η θεία των παιδιών κατέθεσε τότε ότι οι γονείς βρίσκονταν σε διάσταση. Όταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε, το αρνήθηκε και είπε πως ο πατέρας έλειπε για δουλειά. Το τρίτο και εξίσου σημαντικό σημείο έχει να κάνει με τα προβλήματα υγείας της 33χρονης. Η θεία έχει καταθέσει πως η αδερφή της, ήταν υγιέστατη. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αναρτήσεις της μητέρας. Σημειώνεται ότι, ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι οριστικές απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση θα έχουμε γύρω στις αρχές Μαΐου, δηλαδή σε περισσότερο από ένα μήνα από σήμερα. Αυτό συμβαίνει γιατί τότε θα βγει το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Πάτρα: “Είμαστε στην τελική ευθεία” – Το μήνυμα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών

“Είμαστε στην τελική ευθεία. Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί και τις επόμενες ημέρες θα λάμψει η αλήθεια”, ανέφεραν στην εφημερίδα Realnews αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της διαλεύκανσης του μυστηρίου της Πάτρας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, που πέθανε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Πλέον, οι τοξικολογικές βρίσκονται στο στάδιο της ανάλυσης, το οποίο – όπως αναφέρεται – περιλαμβάνει δύο φάσεις: “Η πρώτη αφορά στη σύγκριση της δοσολογίας των φαρμάκων που λάμβαναν, βάσει ιατρικών συνταγών, η Τζωρτζίνα, αλλά και η 3,5 ετών Μαλένα, που απεβίωσε τον Ιούλιο του 2019. Η σύγκριση θα γίνει προκειμένου να διαπιστωθεί αν η φαρμακευτική αγωγή στα δύο παιδιά δινόταν αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών ή αν υπήρξε υπερδολογία φαρμάκων, είτε εσφαλμένη, είτε επί σκοπώ. Η δεύτερη φάση ανάλυσης αφορά στην ενδεχόμενη ύπαρξη δηλητηρίων, μη ανιχνεύσιμων από τις συμβατικές τοξικολογικές εξετάσεις”.

Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών, όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον θάνατο τουλάχιστον των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, εφόσον έχουν πλέον ολοκληρωθεί και αυτά τα στάδια των τοξικολογικών εξετάσεων.

Πάτρα: Πρωτόγνωρο για τον έμπειρο ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσαύτη το περιστατικό – «Κλειδί» οι ιστολογικές της Τζωρτζίνας

Ένας από τους πλέον έμπειρους ιατροδικαστές της χώρας, που έχει λύσει δεκάδες υποθέσεις, κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Ο λόγος για τον Φίλιππο Κουτσάφτη, ο οποίος τόνισε, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ότι στα 33χρονια της καριέρας του, δεν έχει δει ξανά υπόθεση σαν αυτής της Πάτρας. Ο ίδιος συνέστησε προσοχή και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι συναδέλφοί του, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, θα βρουν την άκρη του νήματος για τους θανάτους των τριών παιδιών, που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία τους τελευταίους μήνες.

«Πιστεύω, από αυτά που έχω ακούσει, ότι το θέμα είναι σοβαρό. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πού θα καταλήξει. Αυτή τη στιγμή, ό,τι και να πούμε είναι εικασίες εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα», ανέφερε ο γνωστός ιατροδικαστής. Και προσέθεσε: «Ωστόσο, θα πρέπει να σας πω ότι 33 χρόνια στην καριέρα μου, δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό. Να υπάρχουν δηλαδή σε μια οικογένεια τρεις θάνατοι ανήλικων παιδιών, χωρίς να έχει βρεθεί η αιτία. Η υπόθεση απαιτεί διερεύνηση και μεγάλη προσοχή. Έχω εμπιστοσύνη ότι οι συνάδελφοί μου θα δώσουν τις απαντήσεις», σημείωσε ο Φίλιππος Κουτσάφτης.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο Πέτρος Κουσουλός εξηγεί γιατί «η υπόθεση έχει λήξει»

Με μία σειρά από tweets, ο Πέτρος Κουσουλός αναφέρεται στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. «Η «υπόθεση έχει λήξει» γιατί: Ιατροί και ιατροδικαστές που ενεπλάκησαν στις δυο πρώτες υποθέσεις έχουν καταλήξει ότι η αιτία θανάτου ήταν ΑΛΛΗ από αυτή που αρχικά διαπιστώθηκε (ηπατική ανεπάρκεια-αγεννεσια φλεβοκομβου). Υπάρχουν κοινά ευρήματα (σημάδια στο πρόσωπο η…» γράφει στην πρώτη του ανάρτηση ο δημοσιογράφος.

1/3 Η «υπόθεση έχει λήξει» γιατί: Ιατροί και ιατροδικαστές που ενεπλάκησαν στις δυο πρώτες υποθέσεις έχουν καταλήξει ότι η αιτία θανάτου ήταν ΑΛΛΗ από αυτή που αρχικά διαπιστώθηκε (ηπατική ανεπάρκεια-αγεννεσια φλεβοκομβου). Υπάρχουν κοινά ευρήματα (σημάδια στο πρόσωπο η… #Πατρα

— Petros Kousoulos (@PKousoulos) March 19, 2022

«Μαλένα, εκδορά μέσα στο στομα η Ίριδα, πνευμονικό οίδημα και εμβολή και οι δυο) που βγάζουν μάτι. Σε ότι αφορά τη Τζωρτζίνα το κοινό στοιχείο είναι και πάλι το πν.οίδημα (μη ειδικό εύρημα) και αναμένονται οι ιστολογικές για να διακριβωθεί η ένταση… Άρα μέχρι στιγμής» συνεχίζει ο Πέτρος Κουσουλός.

2/3 Μαλενα, εκδορά μέσα στο στομα η Ίριδα, πνευμονικό οίδημα και εμβολή και οι δυο) που βγάζουν μάτι. Σε ότι αφορά τη Τζωρτζινα το κοινό στοιχείο είναι και πάλι το πν.οίδημα (μη ειδικό εύρημα) και αναμένονται οι ιστολογικες για να διακριβωθεί η ένταση… Άρα μέχρι στιγμής #Πατρα

— Petros Kousoulos (@PKousoulos) March 19, 2022

«Στις δυο περιπτώσεις αλλά και στην 3η υπάρχει μια κοινή συνισταμένη σε ότι αφορά την αιτία θανάτου. Παραδόξως η εισαγγελία Πατρών δεν έχει ορίσει ακόμα πραγματογνώμονες (ιατροδικαστές) να αξιολογήσουν συνδυαστικά και τις τρεις περιπτώσεις με την έρευνα να κινείται αργά» προσθέτει.

3/3 στις δυο περιπτώσεις αλλά και στην 3η υπάρχει μια κοινή συνισταμένη σε ότι αφορά την αιτία θανάτου. Παραδοξως η εισαγγελια Πατρών δεν έχει ορίσει ακόμα πραγματογνώμονες (ιατροδικαστές) να αξιολογήσουν συνδυαστικά και τις τρεις περιπτώσεις με την έρευνα να κινείται αργά #Πατρα

— Petros Kousoulos (@PKousoulos) March 19, 2022

 Το «σημάδι» που συνδέει τους τρεις θανάτους

Στο ereportaz ο Πέτρος Κουσουλός αναφέρει: «Ένα εύρημα το οποίο συνδέει τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας με εκείνους των αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας, εντοπίζεται αρχικά από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται στο σώμα του κοριτσιού και προσδίδει διαφορετική τροπή στο θρίλερ της Πάτρας με τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Τη στιγμή που η διπλή έρευνα του Ανθρωποκτονιών και των ιατροδικαστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον κλοιό να σφίγγει ασφυκτικά καθώς όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στο ότι οι θάνατοι είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας από αόρατο χέρι το οποίο ενδεχομένως «έπνιξε» τα παιδιά, η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το εύρημα το οποίο προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση του κ. Μπουζιάνη είναι το πνευμονικό οίδημα.

Εν αναμονή λοιπόν των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων (σ.σ.: εντός της εβδομάδας), μέσω των οποίων αναμένεται να επιβεβαιωθεί το πνευμονικό οίδημα και να διακριβωθεί η ένταση του ευρήματος, οι ιατροδικαστές θα έχουν στα χέρια τους ένα κοινό εύρημα που θα συνδέει και τους τρεις θανάτους, με ό,τι αυτό και αν συνεπάγεται. Σημειώνεται, δε, ότι κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα δεν αναφέρεται προηγηθείσα εξέλιξη πνευμονικού οιδήματος ή κάποιας νόσου ή πάθησης που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο στις 29 Ιανουαρίου 2022, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση της Μαλένας, η οποία κατέληξε, στα καλά καθούμενα, το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα έπαιζε στον παιδότοπο του νοσοκομείου και έτρωγε σουβλάκι κοτόπουλο!

Ασφυξία;

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές «πηγές» με τις οποίες επικοινώνησε η «Μ», θεωρείται πλέον ξεκάθαρο ότι στο τέλος της ημέρας οι αρμόδιοι επιστήμονες θα καταφέρουν να συνδέσουν τους τρεις θανάτους, διότι, όπως χαρακτηριστικά λένε, όλοι επήλθαν εν μέσω πνευμονικού οιδήματος. Σημειώνεται επίσης ότι από τα πρώτα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων του 9χρονου κοριτσιού δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιο πρόβλημα με την καρδιά της ικανό να εξηγήσει τις ανακοπές τις οποίες υπέστη. Την ίδια στιγμή, ιατρικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε η εφημερίδα επεσήμαναν με νόημα ότι «στα αίτια πρόκλησης του πνευμονικού οιδήματος, το οποίο είναι εύρημα μη ειδικό, εκτός από παθολογικά αίτια είναι και η ασφυξία από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

“Η μητέρα αγωνιούσε μήπως ξυπνούσε η Τζωρτζίνα και μιλούσε – Ήταν έντρομη όταν αποσωληνώθηκε”

Την ίδια ώρα, μια σοκαριστική μαρτυρία έρχεται στο φως σχετικά με την υπόθεση. Η εφημερίδα “Μπαμ στο Ρεπορτάζ” αποκαλύπτει μαρτυρία εργαζόμενης στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, σχετικά με τη μητέρα των τριών κοριτσιών, αποκάλυψη που προβλήθηκε και στην εκπομπή του Mega “Χαμογέλα και πάλι”. “Η μητέρα των παιδιών, αν και απουσίαζε όλες τις νύχτες και τηρούσε μία τυπική και ψυχρή στάση, όσο η 9χρονη κορούλα της νοσηλευόταν διασωληνωμένη, έδειξε μία ανεξήγητη αγωνία και τρόμο όταν ήταν να γίνει η αποσωλήνωσή της παρότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για την ζωή του κοριτσιού. Έδειχνε έντρομη, είχε γουρλώσει τα μάτια και κοιτούσε πότε τους γιατρούς πότε τους νοσηλευτές. Δεν ήταν συμπεριφορά που είχε τις άλλες φορές, φαινόταν τρομαγμένη και ανήσυχη.

Τώρα καταλαβαίνουμε το γιατί, αγωνιούσε μήπως ξυπνούσε το παιδί και μιλούσε. Όταν η Τζωρτζίνα αποσωληνώθηκε και διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, η μητέρα της επέστρεψε στην προηγούμενη ψύχραιμη κατάστασή της. Συνέχισε να κάνει τις τυπικές επισκέψεις πρωί – απόγευμα, τυπικά μισή ώρα. Συνέχισε την ανέμελη ζωή της, έκανε τα μπάνια της, το πρωί μας έλεγε “δεν θα έρθω το απόγευμα έχω κάποια δουλειά” και μετά ανέβαζε φωτογραφίες στα social media, με τον άντρα της στη θάλασσα που έκαναν μπάνιο, ή έβγαιναν το βράδυ στο μαγαζί που τραγούδαγε αυτός”, ανέφερε η συγκλονιστική μαρτυρία της εργαζόμενης.

Keywords
πατρα, υποθεση, παιδια, τρια, ελλαδα, mega, οφείλεται, newsbomb, tweets, στομα, μπαμ, αθηνα, φως, media, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , απαντησεις πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, μπανιας, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, ξανα, κοινωνια, αποτελεσματα, το θεμα, αστυνομια, δουλεια, θαλασσα, θεμα, θριλερ, ιριδα, καριερα, μητερα, πνευμονικο οιδημα, φωτογραφιες, φως, ωρα, mega, αγωγη, αγωνια, ανοιξη, αποκαλυψη, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γονεις, δευτερο, διαστημα, ειπε, υπαρχει, εξελιξη, ερευνα, ερχεται, ετων, εφυγε, εφημεριδα, ζωη, ιδια, ιδιο, οιδημα, εικονα, μαΐου, ματια, ματι, μηνες, μπανιο, νυχτα, νοημα, οικογενεια, οφείλεται, παιδι, πεθανε, προβληματα, πρωι, συγκεκριμενα, σειρα, σωμα, σουβλακι, σπιτι, στομα, εικασιες, χερι, ωρες, ευθεια, φακελος, η εφημεριδα, καρδια, media, newsbomb.gr, νοσοκομειο, πηγες, πληροφοριες, tweets, θεια, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα
Πάτρα, “Βόμβα” Λαμπρόπουλου,patra, “vomva” labropoulou