Πέμπτη μέρα ισραηλινού σφυροκοπήματος στη Γάζα

Συνεχίζεται για πέμπτη διαδοχική ημέρα το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας.
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν νωρίς σήμερα (Κυριακή) το πρωί τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς στο κέντρο της πόλης, τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, το κτήριο υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ οι δημοσιογράφοι είχαν απομακρυνθεί.

Λίγη ώρα αργότερα,

δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε άλλες αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Μπέιτ Χανούν, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ.

Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, που έχει λάβει θέση ανοικτά της Λωρίδας, σφυροκόπησε την πόλη της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός. Σε Ιερουσαλήμ, Ραμάλα και Τελ Αβίβ μεταβαίνει σήμερα (Κυριακή) ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς προκειμένου να συναντηθεί με ισραηλινούς και παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Παράλληλα, στο Κάιρο βρίσκεται ο επικεφαλής της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, ώστε να συναντηθεί με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς επίσης και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον εμίρη του Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα