Περιορισμό των δομών υγείας προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Τη στιγμή που εκατοντάδες πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ στα νοσοκομεία επικρατεί το χάος με τις ελλείπεις, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ευθαρσώς δήλωσε ότι «δεν είναι ώρα το κράτος να αυξήσει τις δομές του, αλλά να τις μειώσει». Το σχόλιο αυτό ήρθε μετά από ερώτηση για το εάν και πότε θα λειτουργήσουν τα τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, που θα χορηγούν δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους και τους άπορους, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε μάλιστα ότι «δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία, όπως θα θέλαμε». Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο σχεδιάζει να λειτουργήσει απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, έναντι κάποιου τιμήματος που θα δίνουν οι ασφαλισμένοι που δεν θέλουν να περιμένουν σε λίστες προτεραιότητας.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι αυτό λέγεται υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας. «Όσοι χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία, πιθανόν αν περίμεναν καιρό για το δημόσιο, να πήγαιναν σε ιδιωτικό. Άρα, η άλλη πλευρά πρέπει να ανησυχεί. Μου κάνει εντύπωση γιατί ορισμένοι οι οποίοι -υποτίθεται- προασπίζουν το ΕΣΥ, τελικά προασπίζονται τα συμφέροντα των ιδιωτών» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών παρατήρησε: «Ασφαλώς το απογευματινό χειρουργείο είναι για κάποιον που θέλει να πληρώσει. Αυτό θα προκύψει από τη συζήτηση που θα κάνουμε. Βάσει των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλείων (ΚΕΝ) που ήδη υπάρχουν μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα