Περισσότερα από 200 περιστατικά κακοποίησης από τον παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σάβιλ

Περισσότερα από 200 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης αποδίδει στον διάσημο παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σάβιλ, έκθεση της βρετανικής αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο παρουσιάστης που πέθανε το 2011 σε ηλικία 84 ετών, θεωρείται υπεύθυνος για 214 επιθέσεις, περιλαμβανομένων 34 βιασμών ή κακοποιήσεων. Από τα θύματα του, το 73% ήταν κάτων από 18 ετών και το 92% ήταν κορίτσια και γυναίκες. Το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα του ήταν 47 και το μικρότερο 8.

Οι επιθέσεις του είχαν διαπραχθεί μέσα σε ψυχιατρική κλινική και

άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα όπου πρόσφερε εθελοντικές υπηρεσίες, αλλά και στις εγκαταστάσεις του καναλιού, όπως αναφέρεται στην έκθεση της βρετανικής αστυνομίας και αφορούν την περίοδο 1955 μέχρι 2009.

«Το αποτύπωμα των επιθέσεων του Σάβιλ ήταν τεράστιο», είπε ο Πίτερ Σπίντλερ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο Σάβιλ δρούσε ως «σεξουαλικός θηρευτής» και η φύση των επιθέσεών του ήταν «ευκαιριακή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάβιλ, που χαρακτηριζόταν ένας από τους σημαντικότερους αστέρες του BBC τις δεκαετίες του 1970 και 1980, είχε λάβει τον τίτλο του ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για το φιλανθρωπικό του έργο.

«Είναι πλέον σαφές ότι ο Σάβιλ κρυβόταν παραμένοντας σε κοινή θέα, ότι χρησιμοποιούσε την διασημότητά του και τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες για να αποκτά ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε ευάλωτους ανθρώπους επί έξι δεκαετίες», αναφέρεται στην έκθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα