Περισσότεροι από 43000 οι νεκροί στη Συρία, σύμφωνα με υπολογισμούς ΜΚΟ

Ξεπέρασε τις 43.000 ο αριθμός των νεκρών στη Συρία, από την έναρξη του κινήματος εξέγερσης κατά του καθεστώτος Άσαντ πριν από 21 μήνες, που εξελίχθηκε σε εμφύλιο πόλεμο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία.

Όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση, τουλάχιστον 30.195 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την 15η Μαρτίου 2011, μεταξύ των οποίων πολίτες που δεν ανήκαν στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων αλλά πήραν τα όπλα εναντίον του τακτικού στρατού. Επίσης, έχουν σκοτωθεί 10.751 στρατιωτικοί και 1.450 αποστάτες των ένοπλων δυνάμεων.

«Πρέπει

να προστεθεί ότι έχουν σκοτωθεί άλλοι 692 άνθρωποι η ταυτότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, με τον αριθμό τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 43.088 σε 21 μήνες.

Μεταξύ των νεκρών δεν συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες άνθρωποι που είχαν φυλακιστεί και παραμένει άγνωστο τι απέγιναν, καθώς επίσης και η πλειονότητα των νεκρών στις τάξεις των Σαμπίχα, των παραστρατιωτικών ομάδων που πρόσκεινται στο μπααθικό καθεστώς.

Μόλις χθες, τουλάχιστον 135 άνθρωποι --77 πολίτες, 31 αντάρτες και 27 στρατιώτες-- σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα