Περισσότερος χρόνος με γονείς=καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες

Αν είστε γονιός και δεν περνάτε αρκετό χρόνο με το παιδί σας, τότε μια νέα αμερικανική έρευνα θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε, καθώς τα αποτελέσματά της αποδεικνύουν την ανάγκη επαφής των παιδιών με τους γονιούς, καθώς η σχέση αυτή επηρεάζει το μέλλον τους.

Ειδικότερα, οι ερευνητές μελέτησαν 200 οικογένειες σε διάστημα 7 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους τείνουν να έχουν καλύτερες

κοινωνικές δεξιότητες και υψηλότερη αυτοεκτίμηση από τα υπόλοιπα.
Παράλληλα, τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι οι γονείς με τουλάχιστον 2 παιδιά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους με το δεύτερο παιδί, πιθανότατα επειδή έμαθαν από την εμπειρία τους με το πρωτότοκο. Η έρευνα έδειξε ότι το πρωτότοκο στην εφηβεία του πέρασε κατά μέσο όσο 8 ώρες της εβδομάδας με τη μητέρα του και 7 με τον πατέρα του, ενώ το μικρότερο παιδί πέρασε 8, 5 και 7,5 ώρες αντίστοιχα.
Οι μελετητές τονίζουν ότι στην εφηβεία τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς τα παιδιά «απομονώνονται» από τους γονείς, ωστόσο υπάρχουν ευκαιρία να πλησιαστεί ακόμη και τότε το παιδί από το γονιό του κάνοντας διάφορες δραστηριότητες μαζί του.

Keywords
Τυχαία Θέματα