Πιείτε… τσάι από καφέ!

«Καφές ή τσάι»; Αυτό είναι το δίλημμα που έχουν το πρωί πολλοί από εμάς, γι΄αυτό και οι ερευνητές των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων Κιού της Αγγλίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Κοινή Ερευνητική Μονάδα για τις Γεωργικές Καλλιέργειες του Μονπελιέ σκοπεύουν να δώσουν τέλος σε αυτό παρασκευάζοντας… τσάι από καφέ!

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα αφέψημα τσαγιού που παράγεται από τα φύλλα του φυτού του καφέ και είναι πιο υγιεινό τόσο από τον κανονικό καφέ, όσο και από το τσάι. Το «καφε-τσάι» παρασκευάζεται από

το βράσιμο των φύλλων του καφέ και όχι από τους κόκκους, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες, επειδή δεν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε καφεΐνη δεν είναι ούτε πικρό σαν τον καφέ, ούτε δυνατό όσο το τσάι.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα από φύλλα 23 διαφορετικών ειδών καφέ και διαπίστωσαν ότι τα φύλλα της αραβικής ποικιλίας του φυτού του καφέ είναι αυτά που περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα