Πιο βρώμικα τα ασανσέρ από τις δημόσιες τουαλέτες

Μία νέα μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει ότι τα κουμπιά των ασανσέρ περιέχουν 40 φορές περισσότερα μικρόβια από τις δημόσιες τουαλέτες! Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζες, γραφεία και αεροδρόμια και εντόπισε 313 αποικίες μικροβίων σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό των κουμπιών των ανελκυστήρων. Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν τις αναλύσεις τους και απομόνωσαν

τα μικρόβια για περαιτέρω επεξεργασία. Μεταξύ των μικροβίων που απομονώθηκαν συμπεριλαμβάνεται και το κολοβακτηρίδιο, που είναι γνωστό ως e.coli, το οποίο αποτελεί συνηθισμένη αιτία τροφικών δηλητηριάσεων.

Ο δρ Τσαρλς Γκέρμπα, καθηγητής στο Κολέγιο Γεωργίας & Επιστημών Ζωής του πανεπιστημίου, καταγράφει επισταμένα εδώ και μια δεκαετία το μικροβιακό φορτίο σε σπίτια, γραφεία, ξενοδοχεία και σε άλλους χώρους, και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως το τυπικό γραφείο μιας επιχείρησης περιέχει 400 φορές περισσότερα βακτήρια απ’ ό,τι το καπάκι στην τουαλέτα, ενώ τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα γραφεία μας τετραπλάσια! Όμως ο καθηγητής Χιου Πένινγκτον, ένας από τους κορυφαίους μικροβιολόγους στη Βρετανία, διευκρινίζει πως η ύπαρξη των βακτηρίων στα κουμπιά των ασανσέρ δεν σημαίνει αυτομάτως πως θα αρρωστήσουμε Σίγουρα, όμως, παρέχει έναν ακόμα λόγο για να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας πριν καθίσουμε να φάμε.
Πηγή: nooz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα