«Πήρε τόσες μίζες που ούτε ο ίδιος μπορούσε να τις υπολογίσει»

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, πλην δυο, για την υπόθεση των μιζών με τα εξοπλιστικά προγράμματα πρότεινε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, η οποία όταν έφτασε στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο ήταν κυριολεκτικά «χειμαρρώδης».

«Οι αποδείξεις σε βάρος του υπήρξαν συντριπτικές, πήρε τόσες μίζες που ούτε ο ίδιος μπορούσε να τις υπολογίσει.

Πήρε μίζες σε βαλίτσες, σε τσάντες, από λογαριασμούς σε λογαριασμό, από εταιρεία σε εταιρεία, από άτομο σε άτομο, χέρι με χέρι. Κυκλοφορούσαν οι μίζες και επενδύονταν σε ακίνητα και πολυτελή ζωή», είπε για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Η Εισαγγελέας τόνισε επίσης ότι «από τις δικαστικές έρευνες εντοπίστηκαν μόνον ορισμένοι λογαριασμοί», για να προσθέσει με έμφαση «βρέθηκε το ελάχιστο μπροστά σε όσα παράνομα ο πρώην υπουργός έχει αποκτήσει».

Η κα Αδειλίνη μίλησε για «πακτωλό χρημάτων», για υπόθεση η αξία της οποίας «ξεπερνά τα όρια της χώρας, καθώς επένδυσε ο πρώην υπουργός στην Ελλάδα, στη Ζυρίχη, στην Ιταλία και σε πολλά άλλα σημεία του εξωτερικού».

Συν τοις άλλοις, η κα Αδειλίνη κατηγόρησε τον κ. Τσοχατζόπουλο, πως «στη δίκη και την προσπάθειά του να ισχυριστεί ότι βρίσκεται στο εδώλιο από σκευωρία που κατασκεύασαν πολιτικοδικαστικά κέντρα». «Μας κατήγγειλε ότι τον οδηγούμε ως πρόβατο επί σφαγή, αλλά ο άνθρωπος κύριε πρόεδρε είναι οι επιλογές του», είπε για να συνεχίσει λέγοντας ότι «ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν άκουσε στη δική ούτε τις παρακλήσεις των συγκατηγορουμένων του, ούτε τα στοιχεία που βοούν σε βάρος του».

Η κα Αδειλίνη χαρακτήρισε τη στάση του «προκλητική», ενώ σε άλλο σημείο της αγόρευσης της μίλησε για «αλαζονεία του πρώην υπουργού και για περιφρόνηση των θεσμών». «Εντυπωσιακό το αίτημά του μέχρι τέλους να κληθούν και να καταθέσουν στη δίκη τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και οι υπουργοί που τον διαδέχθηκαν στο υπ. Άμυνας», είπε με νόημα η εισαγγελέας.

«Η συνεχής επίκληση μέχρι τέλους δεν είναι τυχαία. Οι χρηματοροές των μιζών, το σοβαρότερο επιβαρυντικό, αποδεικνύει ένα πράγμα ότι οι μίζες διοχετευτήκαν μόνο προς τον ίδιο», επισήμανε και συμπλήρωσε, πως «ο κ. Τσοχατζόπουλος προσπάθησε στη δική να επιχειρήσει διάχυση των ευθυνών και να εμφανίσει τον εαυτό του ως εξιλαστήριο θύμα». «Δεν τα παίρνουν όλοι. Υπάρχουν και έντιμοι πολιτικοί. Και αν κάποιοι παρανόμησαν και διέφυγαν αυτό δε σημαίνει, ότι αυτός που είναι στο εδώλιο αδικείται. Ισότητα στην παρανόμια δεν υπάρχει», είπε η Εισαγγελέας και πρότεινε την ενοχή κατά το κατηγορητήριο των 17 από τους 19 προτείνοντας την απαλλαγή του επιχειρηματία, Παντελή Ζαχαριάδη και του δικηγόρου, Σπυρίδωνα Χατζηνικολάου.

Αναλυτικότερα, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για τους:

Άκη Τσοχατζόπουλο (απαλλαγή για το ακίνητο της Θεσσαλονίκης)Αστέριο ΟικονομίδηΕυφροσύνη Λαμπροπούλου (λογίστρια)Νικόλαο Ζήγρα (απαλλαγή για το ακίνητο της Θεσσαλονίκης)Γιώργο ΣαχπατζίδηΑρετή Τσοχατζοπούλου (απαλλαγή για το ακίνητο της Καλλιθέας)Βίκυ ΣταμάτηΙωάννη ΣμπώκοΤαλίτα-Μαρία ΤσεκούραΟράτιο ΜελάΚωνσταντίνο ΑντωνιάδηΓιώργο Κωνσταντάτο

Επίσης, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή χωρίς την επιβαρυντική κατηγορία περί εξακολούθησης τέλεσης για τους:

Νίκο ΓεωργουλάκηΠαναγιώτη ΣταμάτηΓκούντρουν ΤσοχατζοπούλουΦώτη Αρβανίτη

Τέλος, η Εισαγγελέας πρότεινε αθωότητα για τους Παντελή Ζαχαριάδη και Σπυρίδωνα Χατζηνικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα