Πιθανές οι απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκεται η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που σχεδιάζει ακόμη και κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, απεργιακές κινητοποιήσεις. Σε ανακοίνωσή της, διαμαρτύρεται έντονα, στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα

ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών». Χαρακτηριστική είναι η φράση που χρησιμοποιεί η Ομοσπονδία, ότι «η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη».

Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «κλέφτη» γιατί, όπως λέει, «προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%. Προωθεί Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους. Προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση-τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη. Δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας».

Η ΟΛΜΕ προσθέτει τα εξής: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι, αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

«Την περίοδο την επέλεξε το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα