Πλατεία στη Γρανάδα παίρνει το όνομα του J. Strummer των Clash

Με το όνομα του Joe Strummer των Clash θα «βαφτιστεί» μια πλατεία στη Γρανάδα Ισπανίας, με σκοπό να τιμηθεί ο καλλιτέχνης για τον αγώνα του υπέρ της ελευθερίας των λαών και λάτρης της ισπανικής κουλτούρας. Κάτοικοι της Γρανάδα και λάτρεις των Clash προώθησαν το προηγούμενο διάστημα το σχετικό αίτημα μέσω του facebook.

Ο Strummer έφυγε από τη ζωή το 2002 και αγαπούσε γενικότερα την Ισπανία, όπως μαρτυρούν και

οι αναφορές του στο τραγούδι «Spanish Bombs». Ο frontman των Clash είχε πρωτοεπισκεφτεί τη Γρανάδα το 1970 μαζί με την Ισπανίδα φίλη του, Paloma Romero. Αργότερα, βρέθηκε ξανά στην πόλη όπου γνώρισε τα μέλη του συγκροτήματος 091 και ανέλαβε την παραγωγή του άλμπουμ τους στη Μαδρίτη.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Γρανάδας, Daniel Galan, δήλωσε σχετικά με την απόφαση: «Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια οργάνωση της γειτονιάς και υποστηρίχθηκε από μέλη ορισμένων πολιτικών παρατάξεων. Η πρωτοβουλία έλαβε τη στήριξη πολλών. Ήταν γνωστή η σχέση του Strummer με τη Γρανάδα και πολλής κόσμος θυμάται την αγάπη του για την πόλη. Υπάρχουν εδώ κάποιοι φίλοι του, που ήρθαν στην πόλη μαζί του και τελικά έμειναν για πάντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα