Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: 3ωρη στάση εργασίας στους Ο.Τ.Α. του νομού Ηρακλείου

Την συμπαράσταση και την στήριξή της στους τρεις ‘Συλλόγους Εργαζομένων των Ο.Τ.Α.’ του νομού Ηρακλείου Κρήτης, που αποφάσισαν να προκηρύξουν 3ωρη στάση εργασίας, για την Δευτέρα 13 Αυγούστου [από τις 09:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι], εξέφρασε η ‘Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης’ [Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.].

Οι ‘Σύλλογοι Εργαζομένων στους

Ο.Τ.Α.’ του νομού Ηρακλείου Κρήτης αντιδρούν στην προσπάθεια του δήμου Μαλεβιζίου να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων €, αφού -όπως υποστηρίζουν- μία τέτοια εξέλιξη θα είχε ως συνέπεια την απώλεια θέσεων εργασίας, την απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού και την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών, μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών.

Η ‘Εκτελεστική Επιτροπή’ της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., καταγγέλλει την δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, για την απόφασή της να προχωρήσει σε δημοπρασία, με σκοπό την εκχώρηση της αρμοδιότητας της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες και την καλεί να ακυρώσει την απόφασή της και ταυτοχρόνως, να προχωρήσει άμεσα στις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Καλεί δε τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του νομού Ηρακλείου Κρήτης, να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Δευτέρας 13 Αυγούστου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 το πρωί στο δημαρχείο ΓΑΖΙΟΥ και να αγωνιστούν ενωτικά, προκειμένου να ανατρέψουν τα σχέδια της δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, που υπονομεύουν το δικαίωμα τους στην εργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα