Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Η εφεδρεία αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος

Σε «αγωνιστική ετοιμότητα» καλεί τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η οποία σε ανακοίνωσή της για την επαναφορά του μέτρου της εφεδρείας αναφέρει ότι «αποτελεί εκτός των άλλων πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και οδηγεί μαθηματικά σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων».

Ο συνδυασμός της εφεδρείας με τις νέες περικοπές στους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης και την

απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού οδηγούν τους Ο.Τ.Α. «σε οικονομική κατάρρευση, διάλυση όλων των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες », τονίζεται.

«Με αφορμή το με αριθμ. πρωτ.: ΔΙΠΠ/Φ.2.9/35/οικ.18195/3-8-2012 έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ζητά εκ νέου στοιχεία και από τους Ο.Τ.Α. για τις αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για τα έτη 2012-2016, καλεί τους συλλόγους-μέλη της να παρέμβουν σε όλους τους δήμους ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία που ζητούνται», αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθώς «μας έχουν μετρήσει τόσες πολλές φορές που έχουν χάσει το λογαριασμό».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους σε «ενωτικό, μαζικό και διευρυμένο αγώνα» με σκοπό την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα