Ποια είναι η Θέμις Σκορδέλη της Χ.Α.

Η 50χρονη Θέμις Σκορδέλη, που συνελήφθη χθες και παραπέμφθηκε να δικαστεί αύριο στο Αυτόφωρο είναι τραπεζικός και υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2012.

Η υποψήφια βουλευτής αρχικά είχε γίνει γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος» του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ έχει κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση

σε βάρος Αφγανών, αλλά η δίκη έχει αναβληθεί οκτώ φορές, καθώς επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα, καταθέτοντας ιατρικές βεβαιώσεις.

Η ίδια, μαζί με άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ήταν μεταξύ των μηνυτών και μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη του γραμματέα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) Σάββα Μιχαήλ.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της κας Σκορδέλη, η οποία παραμένει ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

-πλήθος έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής,

-18 κροτίδες

-δύο φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές σπιτιών και υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές

-βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό

-πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και

-δύο τσάντες με προϊόντα απομίμησης και κλεψίτυπα CD και DVD

Η ίδια, κατά την προσαγωγή της στην Ευελπίδων, δήλωσε ότι οι 140.000 ευρώ που εμφανίζεται να κατέχει είναι καταγεγραμμένες σε «βιβλιαράκια του 1974».

Η αστυνομία έφτασε στη σύλληψή της, όταν βρήκε ένα ιδιόγραφο σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της, που βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα αξιωματικού και πρώην διοικητή του τμήματος ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με το in.gr, ο αστυνομικός υποδιευθυντής εμπορευόταν όπλα, προϊόντα-μαϊμού, εκμετάλλευση αλλοδαπών και «προστασίες» σε παράνομες λέσχες στην Αθήνα, με συνεργάτες τους χρυχαυγίτες.

«Ταμίες» της επιχείρησης ήταν ένας 60χρονος συνταξιούχος αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε μαζί του στον Άγιο Παντελεήμονα, μέχρι που πήρε σύνταξη, η 52χρονη σύζυγός του τελευταίου και η 50χρονη Θέμις Σκορδέλη.

Υπενθυμίζεται, πως της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Keywords
Τυχαία Θέματα