Ποιοι απεργούν την πρωτομαγιά 2024: Στην απεργία συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΝΟ

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την 1η Μαϊου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε, την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Η απεργία που αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά θα αρχίσει στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης 01/05/2024, και

θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ για την απεργία στα πλοία: «Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών.

Η ΠΝΟ ζητεί την απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και την άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων. Επισημαίνει, επίσης, ότι πρέπει επιτέλους να τεθεί φραγμός στη συνεχή παραβίαση των νόμιμων ωραρίων και ορίων απασχόλησης των Ναυτικών, να καταργηθούν άμεσα οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις και να καθιερωθούν νέες που να ανταποκρίνονται πραγματικά στις σύγχρονες ανάγκες. Τέλος, κρίνει ως επιβεβλημένη και άμεση την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για απεργία στο Δημόσιο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, 10%Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των δώρων και στο ΔημόσιοΚατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργίαΞεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώΑύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.άΣτήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21).

Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων». Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την Τετάρτη (01/05). Στην Αθήνα, η Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν και πώς θα μετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα