Ποιοι είναι οι δωδεκαθεϊστές βομβιστές της «ομάδας Ε» – Πως η ΕΛ.ΑΣ σταμάτησε νέα τρομοκρατικά χτυπήματα

Οι βομβιστές του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα ανήκουν στην «ομάδα Ε».

Πρόκειται για μία ομάδα της οποίας τα μέλη «πιστεύουν στον Δία και μάχονται κατά του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας». Η Αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα για τη βομβιστική επίθεση της περασμένης Παρασκευής, τα οποία φέρονται να ομολόγησαν ότι ανήκουν στην «ομάδα Ε». Πρόκειται για έναν 52χρονο άεργο (πρώην τεχνικό ηλεκτρονικών

υπολογιστών) από την Καλαμάτα, τρεις ιδιωτικούς υπαλλήλους (28, 30 και 34 ετών) από τη Δράμα και έναν 25χρονο από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Οι δράστες πραγματοποίησαν και δεύτερο χτύπημα με στόχο το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά, όπου τοποθέτησαν βόμβα χαμηλής ισχύος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι ιδεολογικές τους ζυμώσεις γύρω από την «ομάδα Ε» γίνονταν τα τελευταία έξι χρόνια. Για πρώτη φορά, ωστόσο, αποφάσισαν την Παρασκευή να προχωρήσουν σε επιθέσεις, εκ των οποίων η μία –στην Τράπεζα της Ελλάδος- ήταν υψηλού ρίσκου, καθώς η έκρηξη ήταν ισχυρή και θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι απότακτος ειδικός φρουρός, ενώ στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια τους βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί τους οποίους ήθελαν να τοποθετήσουν στη Νομαρχία Μεσσηνίας, στο Δημαρχείο Καλαμάτας και στην Αστυνομική Διεύθυνση. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για μία πρωτοφανή υπόθεση.

Πως η ΕΛΑΣ έφτασε στις συλλήψεις

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας αυτόπτης μάρτυρας της τρομοκρατικής επίθεσης της «Ομάδας Ε» στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε, το οποίο όμως δεν παρέπεμπε σε όχημα από τη Μεσσηνία.

Επίσης, οι βομβιστές είχαν τοποθετήσει τους μηχανισμούς μέσα σε φύλλα εφημερίδων που φυσικά λόγω της έκρηξης έγιναν κομμάτια. Οι αστυνομικοί της Καλαμάτας και της Σπάρτης συνέδεσαν κομμάτι κομμάτι το παζλ των εφημερίδων. Το απόκομμα προερχόταν από εφημερίδα της Δράμας και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για την πινακίδα ενός αυτοκινήτου που περιφερόταν ύποπτα στο χώρο, οι αστυνομικοί έφτασαν στους νεαρούς από τη Δράμα και τελικά στον 52χρονο Καλαματιανό.

Σήμερα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Keywords
Αναζητήσεις
ποιος ειναι ο ηλεκτρονικος της ομαδας ε
Τυχαία Θέματα