Ποιος ήταν ο 77χρονος αυτόχειρας και τι είπε η κόρη του

Σχετικά με την αυτοκτονία του πατέρα της στην πλατεία Συντάγματος, η κόρη του δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα»: «Το περιεχόμενο του σημειώματος είναι η φωνή του πατέρα μου, το πολιτικό περιεχόμενο της πράξης του».

Το σημείωμα που βρέθηκε στην τσέπη του 77χρονου είχε ως παραλήπτη την κόρη του, στο οποίο ο ηλικωμένος αυτόχειρας εξέφραζε την αγανάκτησή του και την οργή του για την οικονομική κρίση, που βιώνει η χώρα μας.

Υπενθυμίζεται το ιδιόχειρο σημείωμα του συνταξιούχου: «Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου

εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή. Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου».

«Πιστεύω, πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στο Μουσολίνι (πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου)», έγραφε επίσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσους άκουσαν τα τελευταία του λόγια, προτού αυτοπυροβοληθεί, είπε: «Αυτοκτονώ, για να μην αφήσω χρέη στο παιδί μου».

Πάντως, οι άνθρωποι που τον γνώριζαν και οι γείτονές του τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο μορφωμένο και καλλιεργημένο, με κρίση και έντονα πολιτικοποιημένο.

«Ήθελε με την αυτοκτονία του να στείλει πολιτικό μήνυμα. Ήταν έντονα πολιτικοποιημένος και οργισμένος», δήλωσε γείτονας και φίλος του 77χρονου.

«Μου το είχε πει πολλές φορές. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν έντονα προβληματισμένος από την κατάσταση. Μιλούσαμε για τα πολιτικά. Ήταν οργισμένος. Κατέβαινε στις διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα και είχε κολλήσει για συμβολικούς λόγους την αφίσα με το ‘’Δεν πληρώνω’’ στο μπαλκόνι του. Είχε προοδευτικές απόψεις», συμπλήρωσε.

«Δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι για χρέη. Ήξερα ότι είχε τη σύνταξή του ως φαρμακοποιός. Δεν περνούσε και πλουσιοπάροχα, δυσκολευόταν όπως όλοι μας. Συμμετείχε στον σύλλογο της γειτονιάς, στις συνελεύσεις της πλατείας. Είχε άποψη. Ήταν και πολύ διαβασμένος. Άνθρωπος με μόρφωση. Δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν ήταν αυτή η διάθεση και η οπτική του στα πράγματα. Δεν ήταν στην ιδιοσυγκρασία του τέτοια ενέργεια. Είχε άλλη άποψη για την κοινωνία. Ήταν εξαιρετικός συζητητής», επισήμανε άλλος γείτονας.

Ο 77χρονος ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, χωρισμένος και πατέρας μίας κόρης. Ήταν μέλος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αττικής μέχρι το 1994, οπότε και πούλησε το φαρμακείο του.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο αυτόχειρας έπασχε από σοβαρή ασθένεια.

Αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι μια ημέρα πριν φύγει από τη ζωή πλήρωσε νωρίτερα τα κοινόχρηστα στη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας όπου ζούσε, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, με τη δικαιολογία πως θα έμπαινε στο νοσοκομείο…

Keywords
Τυχαία Θέματα