«Πόλεμος» υπ. Δημόσιας Τάξης με ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα μεταξύ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε, με αφορμή την ενέργεια βουλευτών του κόμματος, να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Στο γεγονός, το υπουργείο εναντιώθηκε στη δημοσιοποίηση φωτογραφιών των αστυνομικών, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα «left.gr».

Το υπουργείο

Δημόσιας Τάξης κατηγορεί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για αντιποίηση αρχής και σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου- επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει».

»Ακόμη χειρότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει 'βορά' στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του», συμπληρώνει η ανακοίνωση του υπουργείου, που κλείνει αναφέροντας: «Όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, οι κουκούλες έπεσαν. Δυστυχώς, ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται».

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την κρατική ασφάλεια σχηματίζεται δικογραφία με το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, που θα σταλεί στον εισαγγελέα, θα ληφθούν μαρτυρίες, και στην περίπτωση που υπάρχει επιπλέον αδίκημα θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν άργησε να έρθει: «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Ο κ. Δένδιας αντί να απολογηθεί για την αυθαίρετη και αντισυνταγματική πρακτική των προληπτικών προσαγωγών, κατηγορεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ EKM που την απέτρεψαν χτες διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά. Αντί να εξηγήσει πώς ακριβώς προστατεύεται το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συνάθροιση, όταν εμποδίζεται η πρόσβαση στις διαδηλώσεις από τους μυστικούς αστυνομικούς που συλλαμβάνουν στο σωρό τους προσερχόμενους διαδηλωτές, εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται τις θεμελιώδεις πολιτικές ελευθερίες. Αντί το Υπουργείο να σταματήσει τη βάρβαρη διαπόμπευση των συλληφθέντων διαδηλωτών, προσάπτει στο left.gr ότι δημοσιεύει φωτογραφίες αστυνομικών που παριστάνουν τους διαδηλωτές. Αντί να δώσει τέλος στην προκλητική ασυλία των ναζί τραμπούκων, μετέρχεται εκ νέου την άθλια θεωρία των δύο άκρων, της οποίας η χρήση από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα