Πολιτικοί αντίπαλοι δολοφόνησαν γυναίκα πολιτικό στο Πακιστάν

Αν και δεν έχει γίνει ακόμα σαφές σχετικά με το ποιος ευθύνεται για το χθεσινό θάνατο της πολιτικού Ζάρα Σαχίντ Χουσέιν, ανώτερου στέλεχους του πακιστανικού κόμματος Tehreek-e-Insaf (TPI), όλα δείχνουν ότι εμπλέκεται το αντίπαλο αντιπολιτευόμενο κόμμα, το οποίο κατηγόρησε ανοιχτά ο επικεφαλής ηγέτης του TPI, Ιμράν Καν.

Αυτό είναι τελευταίο περιστατικό σε μια αιματηρή προεκλογική εκστρατεία που ξεκίνησε ένα «πόλεμο» μεταξύ των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο ηγέτης του TPI, Ιμράν Καν, κατηγόρησε ευθέως το κίνημα Μουταχίντα Κουάμι (MQM) για τη δολοφονία. «Ο θάνατός της έχει συνταράξει

σύσσωμο το κόμμα» είπε ο Καν σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, δύο ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τη Χουσέιν, έξω από το σπίτι της στη συνοικία Καράτσι. «Θεωρώ άμεσα υπεύθυνο τον Αλτάφ Χουσέιν (αρχηγό του MQM) για τη δολοφονία, καθώς έχει απειλήσει ανοικτά και δημόσια τα μέλη του κόμματος (TPI), μέσω τηλεοπτικών εκπομπών», ανάρτησε στο Twitter ο Καν.

«Θα ήθελα επίσης να καταστήσω υπεύθυνη την βρετανική κυβέρνηση, αφού τους είχα προειδοποιήσει σχετικά με τον βρετανό πολίτη, Αλτάφ Χουσέιν, μετά τις ανοιχτές απειλές που είχε εκτοξεύσει εναντίον μας».

Ο αρχηγός του MQM καταζητείται για κατηγορίες δολοφονίας στο Πακιστάν, ενώ ηγείται του κόμματός του από τη Βρετανία, όπου και βρίσκεται σε εξορία. Το κόμμα του έχει χαρακτηριστεί από τον Καναδά ως τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που ο Χουσέιν αρνείται κάθετα.

Το TPI είχε υποσχεθεί προεκλογικά να μειώσει τη διαφθορά στο εσωτερικό του κράτους.

Τουλάχιστον 150 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Νικητής των εκλογών αναδείχθηκε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ναουάζ Σαρίφ. Ήταν η πρώτη φορά που μια εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση αντικατέστησε μία άλλη, σε ένα έθνος που διοικείται επί το πλείστον από στρατιωτικούς ηγέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα