Πορεία για ανάπτυξη το μήνυμα Ολάντ για το 2013

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στο μέλλον, αναγνωρίζοντας ότι οι «ανησυχίες» των Γάλλων είναι «δικαιολογημένες» και ότι οι «δυσκολίες» θα είναι «σοβαρές».
Για το 2013 ο πρόεδρος Ολάντ όρισε ως «μοναδικό στόχο» την «αντιστροφή της καμπύλης της ανεργίας σε ένα χρόνο από σήμερα», ενώ ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία

ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια, ποσοστό σχεδόν 10%.
Ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι θα διατηρηθεί η «υψηλή φορολόγηση στα πλέον ανώτερα εισοδήματα» η οποία θα «αναμορφωθεί χωρίς να αλλάξει ο στόχος της», μετά την ακύρωση από το Συνταγματικό Συμβούλιο της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει φορολόγηση με 75% στα εισοδήματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, η οποία περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2013.
Σε διεθνές επίπεδο ο πρόεδρος τόνισε ότι, η Γαλλία θα συνεχίσει να προασπίζεται «τις αξίες της στον κόσμο» υπογραμμίζοντας ότι «στο όνομα των αξιών αυτών η Γαλλία στηρίζει στη Συρία την αντιπολίτευση στη δικτατορία. Και στο Μαλί, τους αφρικανικούς λαούς στον αγώνα τους κατά της απειλής της τρομοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα