«Πόρτα εξόδου» σε 319 δημόσιους υπαλλήλους

Εν αρχή ην οι… επίορκοι! Την έξοδο θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον 319 εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, χωρίς μάλιστα να υπάρξουν νομικές επιπλοκές. Εξ αυτών οι 49 προέρχονται από τους 21 οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται με βάση σχετική ρύθμιση που έχει έρθει προς ψήφιση στη βουλή και οι 270 είναι οι επίορκοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αργία με τελεσίδικες αποφάσεις του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης,

αν και επί της αρχής τάσσεται κατά των «τυφλών απολύσεων», συμφώνησε να επιταχυνθούν τουλάχιστον οι διαδικασίες, ώστε να δημιουργηθεί ως το τέλος του έτους μια ικανή «δεξαμενή» υπαλλήλων που θα τεθούν σε «εργασιακή διαθεσιμότητα».

Μία από τις πρώτες αποφάσεις του κου Μανιτάκη είναι να επισπευθούν οι διαδικασίες για τη σύσταση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, στα οποία θα περάσουν και όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις, οι οποίες αγγίζουν περίπου τις 2.000. Οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα κριθούν ένοχοι είναι απολύτως βέβαιο ότι θα δουν την έξοδο από το δημόσιο. Το ίδιο σκηνικό θα παιχτεί και με τους μη ικανούς , αν και η διαδικασία για την απομάκρυνσή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την αξιολόγηση του προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα