Πώς διατηρώ τη φέτα στο ψυγείο: Το τρικ για να μη μουχλιάσει

Η φέτα, το ελληνικό αυτό τυρί,  έχει κατακτήσει τις καρδιές μας και πολλοί τη χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση στη διατροφή τους. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής και χρόνο με το χρόνο, αποκτά φανατικούς θαυμαστές, ακόμα και στο εξωτερικό. Εκτός από την ιδιαίτερη γεύση, η φέτα είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και έχει υψηλή διατροφική αξία. Τη συναντάμε ως συστατικό σε πολλά ελληνικά φαγητά, σε πίτες, σαλάτες αλλά και γλυκά. Για να διατηρηθεί καλύτερα η φέτα, όπως και κάθε τυρί, η θερμοκρασία του

ψυγείου, δεν πρέπει να είναι υψηλότερη από 2 έως 4⁰C θερμοκρασία. Συνεπώς πρέπει να το ελέγξουμε και να τοποθετήσουμε τη φέτα μας, στο ράφι με τη χαμηλότερη θερμοκρασία, όσο πιο κοντά στους 2 έως 4⁰C.

Επίσης καλό είναι, να  αγοράζουμε όση φέτα θα καταναλώσουμε μέσα σε μια βδομάδα  περίπου, γιατί μπορεί σταδιακά να χαλάσει. Πόσες φορές όμως έχει ξεχαστεί η φέτα στο ψυγείο και έχει μουχλιάσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα σκουπίδια. Το τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ η φέτα ξανά είναι το εξής: Βάλτε τη φέτα σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Προσθέστε  1-2 κύβους ζάχαρη και κλείστε καλά το σακουλάκι με ένα λαστιχάκι. Πώς όμως μπορεί να διατηρηθεί, για αρκετό καιρό στο ψυγείο μας και ναπαραμείνει φρέσκια.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκια τη φέτα

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκια τη φέτα περισσότερες ημέρες, ακόμη και για έναν μήνα, είναι να την βάλετε σε άλμη, ή να την τοποθετήσετε σε κατάλληλο δοχείο για τρόφιμα  κυρίως γυάλινο και να της προσθέσετε άλμη. Μπορείτε να φτιάξετε άλμη μόνοι σας με δύο υλικά, εύκολα και γρήγορα. Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά:

1 λίτρο νερό70-80 γρ. χοντρό ή κανονικό αλάτι

Εκτέλεση:

Εδώ έχουμε δύο τρόπους. Τον παραδοσιακό και το μοντέρνο:

Για να φτιάξετε την παραδοσιακή άλμη θα χρειαστεί να βάλετε το νερό σε μία κατσαρόλα και να ρίξετε το αλάτι. Θα το βάλετε να πάρει μία βράση στους 90 βαθμούς και θα το σβήσετε. Θα αφήσετε το μίγμα να κρυώσει και μετά θα γεμίσετε το τάπερ και θα βάλετε μέσα τη φέτα.Αν θέλετε να ακολουθήσετε την πιο μοντέρνα εκτέλεση, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Η άλμη σας είναι έτοιμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos