Πώς να διαρκεί περισσότερο το άρωμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από μία ειδικό

Ο ψεκασμός του αρώματός μας είναι από τις κινήσεις που κάνουμε, οι περισσότεροι τουλάχιστον, σε καθημερινή βάση και εντελώς ασυναίσθητα. Τι θα λέγατε, όμως, αν γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να το κάνετε καλύτερα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το άρωμα που σας χαρακτηρίζει; Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζετε το άρωμά σας μπορεί να το βοηθήσει να διαρκέσει περισσότερο (η επιλογή ενός αρώματος μακράς διάρκειας θα βοηθήσει επίσης). Το βρετανικό Marie Claire συζήτησε με την στιλίστρια αρωμάτων Isabelle Langlois,

η οποία μοιράστηκε μερικές συμβουλές και κόλπα για το πώς να εφαρμόζετε το άρωμα με τον σωστό τρόπο, ώστε να διαρκέσει περισσότερο.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι εφαρμογής αρωμάτων;

Πώς ακριβώς, όμως, πρέπει να εφαρμόζουμε το άρωμα; Η υπόθεση είναι αρκετά απλή. «Εφαρμόστε σε ζεστά μέρη, όπου διατηρεί τη μυρωδιά προστατευμένη από την εξάτμιση», εξηγεί η Langlois. Αυτό περιλαμβάνει τα μέρη πίσω από τα αυτιά, το πίσω μέρος του λαιμού και ένα κλασικό ψέκασμα στους καρπούς. «Ψεκάστε πολύ κοντά στο δέρμα σας και όχι σε στεγνό μέρος», ώστε το άρωμα να κολλάει στο δέρμα. «Γι’ αυτό το λόγο η περιοχή πίσω από τα αυτιά λειτουργεί τόσο καλά, επειδή δεν είναι κολλώδες ή λιπαρό, αλλά λίγο ζεστό», προσθέτει η Langlois.

Το άλλο εκπληκτικά απλό πράγμα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν είναι να ψεκάζουν αρκετά συχνά. Αν είστε έξω και κυκλοφορείτε για όλη την ημέρα και θέλετε να μυρίζετε υπέροχες νότες μέρα και νύχτα, πάρτε μαζί σας ένα άρωμα σε ταξιδιωτικό μέγεθος και ψεκάστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένα ψέκασμα εδώ και εκεί είναι πάντα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε ένα άρωμα να διαρκέσει. Επίσης, σταματήστε να περπατάτε μέσα σε μια «ομίχλη» αρώματος. Πιθανότατα το έχετε δει στις ταινίες και μπορεί να φαίνεται ένας υπέροχος τρόπος να βάζετε άρωμα, αλλά η Langlois λέει ότι έτσι χάνετε το μεγαλύτερο μέρος του αρώματος. «Για μένα, είναι κομψό να το κάνεις αλλά άσκοπο», λέει.

Πώς να εφαρμόζετε σωστά το άρωμα

Εκτός από αυτά τα βασικά, υπάρχουν και μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το αγαπημένο σας άρωμα.

Να είστε γενναιόδωροι

Μην ντρέπεστε όταν πρόκειται να ψεκάσετε. «Μπορείτε να ψεκάσετε τρεις φορές σε κάθε πλευρά, επειδή το άρωμα θα εξατμιστεί», λέει η Langlois. Αλλά προειδοποιεί, επίσης, να μην μεθύσετε τον εαυτό σας ή τους γύρω σας με ένα έντονο άρωμα.

Λάβετε υπόψη τις νότες

Η σύνθεση του αρώματός σας καθορίζει, επίσης, τον τρόπο με τον οποίο θα φορεθεί. «Αν είναι ξυλώδες, πικάντικο ή κεχριμπαρένιο-λουλούδι, το άρωμά σας θα παραμείνει περισσότερο», λέει. «Συχνά, αν δεν μένει, είναι επειδή το άρωμά σας έχει νότες εσπεριδοειδών ή ελαφρών λουλουδιών, οι οποίες έχουν μικρότερα μόρια», προσθέτει η Langlois.

«Κάποια θα παραμείνουν περισσότερο επειδή έχουν περισσότερες νότες βάσης, για παράδειγμα. Αυτό που μένει στο δέρμα είναι οι νότες βάσης και καρδιάς, οι νότες κορυφής εξατμίζονται μετά από 20 λεπτά».

Επαναλάβετε τον ψεκασμό συχνά

Το μυστικό για να μυρίζετε υπέροχα όλη μέρα είναι να ψεκάζετε πολλές φορές. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα άρωμα ταξιδιωτικού μεγέθους για τις μεγάλες μέρες.

Ενυδατώστε το δέρμα σας

Μπορείτε, φυσικά, να εφαρμόσετε αρωματική λοσιόν σώματος κάτω από το άρωμά σας, η οποία προσθέτει άλλο ένα στοιχείο του αρώματος. Όμως, σύμφωνα με την Langlois, αυτό που έχει σημασία είναι να ενυδατώνετε το δέρμα σας με τη λοσιόν, η οποία βοηθάει να παραμείνει το άρωμα προσκολλημένο στο δέρμα για περισσότερο χρόνο. Συγκεκριμένα για το καλοκαίρι, η Langlois λέει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό λάδι στο δέρμα σας και να προσθέσετε το άρωμα από πάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα