Πώς να φτιάξω αρωματικά κεριά: Εύκολα και έξυπνα τρικ

Τα κεριά στο σπίτι είναι αποδεδειγμένο, ότι προσδίδουν μια πολύ ατμόσφαιρα χαλάρωσης που όλοι την έχουμε ανάγκη μετά από μια γεμάτη και δύσκολη μέρα. Το ιδανικό θα ήταν αυτό το θέαμα να συνοδεύεται από το αγαπημένο μας ποτό αλλά κυρίως από μια απαλή μυρωδιά που θα μας κάνει να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το χρόνο ξεκούρασης ακόμη περισσότερο. Βέβαια, στην αγορά τα αρωματικά κεριά κοστίζουν παραπάνω αλλά αυτό δε θα σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία μας να έχουμε πολλά κεριά στο σπίτι.

Ο μόνος τρόπος είναι να επιστρατεύσουμε τη δημιουργικότητά μας και να φτιάξουμε τα δικά μας αρωματικά κεριά,

με μυρωδιές της αρεσκείας μας. Παρακάτω, θα δείτε πώς θα μετατρέψετε ένα απλό κερί του εμπορίου σε αρωματικό, και θα πάρετε ιδέες για την επιλογή του αρώματος που θα “χαρίσετε” στο χώρο σας.

Κόκκοι καφέ

Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση και αυτή η όμορφη μυρωδιά θα κάνει το σπίτι σου να μυρίζει όπως ένα στιλάτο Παριζιάνικο καφέ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το ποτήρι του κρασιού με κόκκους καφέ. Έπειτα να βάλτε κεριά ρεσώ μέσα στο ποτήρι και ανάψτε τα. Μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι σου θα μοσχομυρίσει καφέ με άρωμα βανίλιας. Τοποθετήστε τα ποτήρια σε διάφορα σημεία του σπιτιού και φυσικά στη βεράντα. Η μυρωδιά του καφέ επίσης καταπολέμα αποδεδειγμένα τις δυσάρεστες μυρωδιές μετά το τηγάνισμα στην κουζίνα. Δεν είναι μόνο εύκολο και πρακτικό, αλλά μπορεί και να λειτουργήσει σαν διακοσμητικό αξεσουάρ στον χώρο του σπιτιού αρκεί να βρεις ωραία ποτήρια του κρασιού.

Κανέλα

Η μυρωδιά της κανέλας είναι από τις πι λατρεμένες και πιο δημοφιλείς επιλογές για το σπίτι, και ειδικά το σαλόνι. Πάρτε ξυλάκια κανέλας και ,με ένα σπάγκο δέστε τα όρθια και το ένα δίπλα στο άλλο περιμετρικά του κεριού. Με αυτό τον τρόπο,  το ζεστό κερί που ακουμπά τα ξυλάκια βγάζει αυτή την κλασική και διαχρονικά αγαπημένη μυρωδιά. Μόλις φτιάξατε ένα κερί που ομορφαίνει το χώρο σας και τον κάνει να μυρίζει εξαιρετικά.

Αιθέρια έλαια

Πάρτε ένα μπολ και γεμίστε το με νερό. Στη συνέχεια βάλτε μέσα ένα μεγάλο κερί και πάνω του στάξτε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Το σπίτι αμέσως θα γεμίσει υπέροχες μυρωδιές. Για το καλοκαίρι προτείνουμε λεβάντα ή λεμόνι. Καλή απόλαυση!

Keywords
Τυχαία Θέματα