Πώς να φτιάξω σίτα για μπαλκονόπορτα: Γλιτώστε τα έξοδα με αυτή τη λύση

Είναι απαραίτητη τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά τόσο η αγορά μιας καλής σίτας όσο και η τοποθέτησή της δεν είναι ένα από τα έξοδα που περνάνε απαρατήρητα. Για να γλιτώσετε από τα κουνούπια και όποιο  άλλο πλάσμα της φύσης σκοπεύει να επισκεφθεί το χώρο σας με οικονομικό τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε μια σίτα μόνοι σας! Στην αρχή ακούγεται κάπως παράλογο, στο https://toftiaxa.gr/2016/07/diy-pos-na-ftiaxoume-sites-gia-ta-kounoupia.html βρήκαμε έναν τρόπο, που αν ακολουθήσετε τα βήματα σωστά

θα έχετε γλιτώσει την τσέπη σας από πολλά έξοδα.

Τι πρέπει να αγοράσετε:

-Σίτα: Αναζητήστε τη με το μέτρο σε χρωματοπωλεία ή σε μεγάλα καταστήματα με είδη σπιτιού και εργαλεία. Το μέγεθος ανάλογα με το όσες θέλετε να κάνετε.
-Μαύρη κλωστή πολυέστερ.
-Φαρδύ μαύρο ιμάντα.
-Κουρτινόξυλο στις διαστάσεις της πόρτας.
-Γυάλινες πέτρες ή μπίλιες (Θα χρησιμοποιηθούν για βαρίδια στο κάτω μέρος της κουρτίνας – σίτας). Μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε άλλο που θα σκεφτείτε.. απλά αυτοσχεδιάστε.

Διαδικασία

-Μετρήστε την πόρτα που θα τοποθετηθεί η σίτα.
-Πριν την κόψετε υπολογίστε οτι στο κάτω και στο επάνω μέρος θα διπλωθεί για να ραφτεί. Δηλαδή στο επάνω μέρος θα διπλωθεί γύρω στους 10 πόντους, ομοίως και κάτω.
-Διπλώστε την άκρη ένα- δύο πόντους απο μέσα (για να μην φαίνεται άσχημο το τελειώμα στο γάζωμα) και μετά γύρω στους 8 πόντους για να κάνει τσεπάκι κατά μήκος.
Γ-αζώστε. Αυτό είναι το επάνω μέρος που θα μπει το κουρτινόξυλο.

-Στη συνέχεια κάντε το ίδιο και στο κάτω μέρος αλλά τοποθετήστε επάνω και τον μαύρο ιμάντα. Γαζώστε μαζί. Θα έχετε πάλι μια μακρόστενη τσέπη πιο χοντρή αυτή τη φορά. Είναι το κάτω μέρος και το θέλουμε βαρύ για να μένει ακίνητη. Μέσα τοποθετήστε τις πέτρες ή τις μπίλιες ή οτι άλλο βαρύ έχετε. Ράβετε τις άκρες για να μην φύγουν. Κρεμάστε και τέλος,  η σίτα σας είναι έτοιμη!

Keywords
Τυχαία Θέματα