Πώς να μην λαδώνουν τα μαλλιά μου: Συμβουλές κατά της λιπαρότητας

Η φροντίδα των μαλλιών απασχολεί τους ανθρώπους από αρχαιοτάτων χρόνων. Τα μαλλιά αποτελούσαν ένδειξη υγείας, κοινωνικής καλλιέργειας και θεϊκής ευλογίας. Μάλιστα, αντιμετωπίζονταν ως ζωντανός οργανισμός, ενώ συμβόλιζε και το πέρασμα του χρόνου, λόγω της ιδιότητας που έχουν να μακραίνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχαν και οι αντίστοιχες σημερινές κομμώτριες της εποχής, ονόματι τριχοβάτριες που επιμελούνταν εκτός από την δική τους κόμμωση και την κόμμωση άλλων ατόμων. Δεδομένης, λοιπόν, της σημασίας που έχουν τα μαλλιά μέχρι και σήμερα για την εμφάνισή μας, όλοι προσπαθούμε να τα περιποιούμαστε

με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δαπανώντας πολλά χρήματα σε προϊόντα φροντίδας.

Το τελευταίο που επιθυμούμε συνεπώς, είναι το να καταλήγουμε με μαλλιά λαδωμένα, γεμάτα λιπαρότητα. Αυτό από μόνο του μπορεί να μειώσει σε μεγάλο ποσοστό την γοητεία μας αλλά και να αποτελέσει ένδειξη ελλιπούς υγιεινής. Παρακάτω θα ακολουθήσουν ορισμένες συμβουλές προς αποφυγή λαθών που αυξάνουν την λιπαρότητα και στα οποία υποκύπτουμε εξαιτίας καθημερινών συνηθειών, άγνοιας ή κεκτημένης ταχύτητας. Καλό είναι ωστόσο, να διευκρινιστεί ότι δεν αναφερόμαστε στα λιπαρά μαλλιά ευρύτερα που μπορεί να είναι αποτέλεσμα κληρονομικότητας ή ορμονικών διαταραχών, περιπτώσεις δηλαδή, οι οποίες χρήζουν της γνώμης ειδικού.

Συχνό λούσιμο

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να λούζονται σε καθημερινή βάση ή μέρα παρά μέρα, προκειμένου να αισθάνονται φρέσκοι και καθαροί. Ωστόσο, πρόκειται για ένα μέγα λάθος, μιας και το τόσο συχνό λούσιμο διαταράσσει το ph του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό έχει ως συνέπεια τα μαλλιά μας να γίνονται επιπλέον λιπαρά και να μας δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι ένα ακόμα λούσιμο θα σώσει την κατάσταση. Έτσι, η πρώτη συμβουλή συνίσταται στον περιορισμό της συχνότητας με την οποία λούζουμε τα μαλλιά μας σε μία με δύο φορές την εβδομάδα. Βέβαια, εξαίρεση αποτελεί το καλοκαίρι και η περίοδος των διακοπών που καλούμαστε να αυξήσουμε την συχνότητα του λουσίματος. Αυτό όμως, προϋποθέτει την χρήση κατάλληλων και απαλών προϊόντων.

Σωστός τρόπος λουσίματος

Οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούμε τα ίδια βήματα κατά την διαδικασία του λουσίματος. Δηλαδή, βρέχουμε τα μαλλιά μας, εφαρμόζουμε το σαμπουάν και ξεβγάζουμε. Στην πορεία, τοποθετούμε conditioner και στεγνώνουμε προσπαθώντας να χωρέσουμε όλα αυτά τα βήματα σε ελάχιστο χρόνο και κάνοντάς τα προφανώς με λάθος τρόπο. Το χειρότερο όμως είναι το γρήγορο ξέβγαλμα που επιτρέπει σε κατάλοιπα του σαμπουάν να παραμένουν στο τριχωτό εντείνοντας την λιπαρότητα. Ως γενικό κανόνα έτσι, κρατάμε ότι πρέπει να κάνουμε καλό ξέβγαλμα.

Πώς βάζουμε σωστά λαδάκι μαλλιών

Τα ξηρά λάδια για τα μαλλιά, τα leave in και τα serum μπορεί να ενυδατώνουν και να θρέφουν σε βάθος την ρίζα αλλά σίγουρα δεν πρέπει να εφαρμόζονται σε όλα τα μήκη και τις ρίζες. Οι τελευταίες μάλιστα, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα λιπαρά στοιχεία που χρειάζονται από το ίδιο το τριχωτό και συνεπώς, δεν ενδείκνυται περαιτέρω επιβάρυνση με προϊόντα. Οπότε, τα λαδάκια τα τοποθετούμε μόνο στις άκρες των μαλλιών μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Συμβουλές,pos, symvoules