Πόσα χρόνια είναι κάποιος νεολαίος;

Στο περιστατικό που έγινε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο λιμάνι της Καλαμάτας, μετά το ναυάγιο στην Πύλο, αναφέρθηκε ο νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ Άρης Σπουρδαλάκης, που υποστήριξε ότι ένιωσε σοκαρισμένος από τη στάση της. «Με σόκαρε ο διχαστικός λόγος της , αναφέρθηκε στα “σύνορα της χώρας ΜΟΥ” (άλλη μία προσβολή της κυρίας Σακελλαροπούλου στο θεσμό που εκπροσωπεί), ο κυνισμός που ανάβλυζε από κάθε της φράση και κίνηση καθώς κουνούσε το δάχτυλο

σε δύο ανθρώπους που παρά την έντασή τους της μιλούσαν στον πληθυντικό, αλλά κυρίως η έντονη έλλειψη ενσυναίσθησης για την κατάσταση» έγραψε σε μακροσκελή του ανάρτηση στο Facebook.

Μεταξύ άλλων, ο Άρης Σπουρδαλάκης δηλώνει ότι έχει στοχοποιηθεί, ωστόσο απατά ότι το διασκεδάζουν «οι απειλές (ακόμα και κατά τις ζωής μου ή της οικογένειάς μου), οι συκοφαντίες ότι δεν έχω δουλέψει ποτέ και τρώω λεφτά από το κόμμα, από ΜΚΟ ή δεν ξέρω κι εγώ που αλλού, αλλά και τα πιο αστεία του τύπου ψείρες στην αφάνα κλπ».

Σε κάθε περίπτωση, προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί νομικά κατά όσων θεωρεί ότι τον συκοφαντούν. «Επειδή δεν είμαστε μόνοι/ες και ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος στοχοποιημένος θα είμαι, δηλώνω ότι θα κινηθώ νομικά εναντίον κάθε απειλής/συκοφάντησης που θα με συμβουλέψουν οι σύντροφοι/ισσες νομικοί/ες ότι έχει νόημα. Κανείς/καμμία δε θα μένει χωρίς προστασία απέναντι στα τσιράκια της αδίστακτης, απάνθρωπης, επικίνδυνης εξουσίας», αναφέρει.

Το σχόλιο Γεωργιάδη

Ο απερχόμενος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που απευθύνθηκε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του αλλά και μια του απορία… Συγκεκριμένα, δήλωσε αρχικά πως «έχω συμμετάσχει και στη Βουλή και σε κανάλια σε πάρα πολλές συζητήσεις που οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ευθέως το λιμενικό για εγκλήματα στο παρελθόν. Έτσι ξεκίνησε και η κουβέντα με την Πρόεδρο».

Στη συνέχεια πάλι, διερωτήθηκε «είπατε νεολαίοι είναι ας πουν και μια κουβέντα παραπάνω. Με συγχωρείτε αλλά ο κύριος με το μαλλί το αφανέ ήταν νεολαίος με την κυρία Κωνσταντοπούλου του 2012. Έχουν περάσει 11 χρόνια. Πόσα χρόνια είναι κάποιος νεολαίος και δικαιούται να λέει καμία κουβέντα παραπάνω»;

Ηλιόπουλος και Σκουρλέτης στηρίζουν

Νάσος Ηλιόπουλος και Πάνος Σκουρλέτης, στήριξαν τη νεολαία του κόμματος. Ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε «κέρδος για τη δημοκρατία» όσα ακούστηκαν στην αντιπαράθεση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Πανός Σκουρλέτης υποστήριξε πως «δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο» σε όσα συνέβησαν στο λιμάνι της Καλαμάτας.«Δεν ήταν επίθεση. Δεν είναι επίθεση ο διάλογος. Ένας διάλογος ήταν», είπε ο κ. Ηλιόπουλος στο Action 24 και πρόσθεσε πως «η δημοκρατία πρέπει να αντέχει τον διάλογο».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «είναι κέρδος στη δημοκρατία να ακούγονται αυτές οι εκφράσεις ακόμα και στη Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Μάλιστα τόνισε και ο ίδιος πως «είναι θέμα όταν η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ελέγχου για παράνομες επαναπροωθήσεις να μην έχει μιλήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Σκουρλέτης: Δεν είδα κανένα επιλήψιμο

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε πως  «χάρηκα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γύρισε πίσω και απέναντι σε διαμαρτυρόμενους νεολαίους, ανεξάρτητα που ανήκουν, αισθάνθηκε την ανάγκη να κουβεντιάσει μαζί τους. Αυτό είναι καλό σημάδι». Συνεχίζοντας ανέφερε πως «δεν είδα κανένα επιλήψιμο ούτε από τη μεριά των νέων ανθρώπων, να οργίζονται. Αλίμονο αν οι νεολαίοι μας κάθονται απαθείς. Σας αρέσει δηλαδή να βλέπετε χούλιγκαν στο γήπεδο να παθιάζονται με την οποιαδήποτε ομάδα. Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω ανήσυχους ανθρώπους και να θέτουν ερωτήματα». Όταν, δε, του επισημάνθηκε ότι «εγώ άκουσα χούλιγκαν νεολαίους να βρίζουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να της λένε ότι είναι συνυπεύθυνη ότι σκοτώνονται παιδιά. Δεν είναι χουλιγκανισμός αυτός;», ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ««όχι, θα πρέπει να εστιάζουμε στο πραγματικό ζήτημα, στην τραγωδία. Αλλοίμονο αν οι νέοι άνθρωποι δεν μας στήνουν στον τοίχο να μας ανακρίνουν».

«Υγιές περιστατικό», είπε ο Τσίπρας

Στο φραστικό επεισόδιο, όπου τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν σε έντονο ύφος στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην Καλαμάτα, όπου μετέβη η Πρόεδρος μετά το ναυάγιο στην Πύλο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ και τον Alpha ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, ένα άτομα από αυτά φώναξε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας «ντροπή σας». Όπως είπε, λοιπόν, σχετικά ο κ. Τσίπρας, «ήταν ένα υγιές περιστατικό όπως υγιής ήταν η αντίδραση της προέδρου της Δημοκρατίας. Οι νέοι έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική στην εξουσία, δεν υπήρξε προπηλακισμός, αλλά συζήτηση και απάντηση από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και καλώς υπήρξε».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μετά το 10:00 όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας επί του θέματος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόσα,posa