Πότε θα γίνουν εκλογές – 2023: Αυτές είναι οι δύο Κυριακές που έχει “σταμπάρει” ο Μητσοτάκης

Την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωτεύουσα αναμένει με… κομμένη το πολιτικό στερέωμα της χώρας, για να σταματήσει – επιτέλους – η παραφιλολογία γύρω από τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Ωστόσο το βέβαιο, είναι πως ο πρωθυπουργός δεν θα αποκαλύψει άμεσα τα σχέδιά του σε όλους, ενώ ό,τι συμβεί, θα συμβεί εφόσον “πατήσουμε” Μάρτιο.  Με δεδομένο ότι έχει αποκλείσει όλες τις εισηγήσεις για κάλπες το πρώτο τρίμηνο του έτους και με τις πιθανές ημερομηνίες να είναι οι δύο πρώτες Κυριακές του Απριλίου, οι επίσημες ανακοινώσεις αργούν και για την ώρα, οι9 διακόπτες

έχουν κατέβει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και τα τρία παιδιά του Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη απολαμβάνει στιγμές οικογενειακής χαλάρωσης στην Κρήτη, από την οποία ούτε σήμερα προγραμματίζεται να επιστρέψει. Η χθεσινή φωτογραφία των πέντε τους από την παραλία στο Μαράθι, άλλωστε, δείχνει ότι ο πρωθυπουργός δεν βιάζεται να επιστρέψει στην υψηλών τόνων πολιτική αντιπαράθεση, αν και η επιστροφή του στην Αθήνα προς το τέλος της εβδομάδας θα σημάνει τη διενέργεια ορισμένων εσωτερικών συσκέψεων με το βλέμμα στον κυβερνητικό προγραμματισμό του πρώτου τριμήνου του 2023 που θα είναι, εκ των πραγμάτων, και το τελευταίο του κυβερνητικού έργου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Μέτρα στήριξης

Βέβαια, η προεκλογική μάχη έχει αρχίσει για τα καλά και η αντιπολίτευση έχει σηκώσει μανίκια και παρακολουθεί…  Η κυβέρνηση, απαντά στις επιθέσεις με πακέτα στήριξης, ενω 8 δισ. ευρώ έχουν ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2023 μόνο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης μέσω της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου και άλλα 6 δισ. για μόνιμα μέτρα, όπως οι αυξήσεις των συντάξεων και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τις έκτακτες επιδοτήσεις, όπως το market pass.

Σε τελική φάση κατάρτισης ψηφοδελτίων

Στα ψηφοδέλτια θα υπάρχει σημαντική ανανέωση και με πολιτευτές της γενιάς των σαραντάρηδων και με αυτοδιοικητικούς, ενώ οι νυν βουλευτές του κόμματος θα είναι ξανά υποψήφιοι, εκτός ίσως του βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργου Βαγιωνά που ετοιμάζεται να αποσυρθεί και του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος είναι σε τροχιά διαφωνίας με τη ΝΔ και σταθμίζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απέναντι στον νυν περιφερειάρχη, υποστηριζόμενο από τη ΝΔ, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Βορίδης: Εκ νέου εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων του εξωτερικού, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επιβεβαίωσε τη δημοσίευση του iefimerida.gr ότι υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο συζήτηση για αλλαγές στους βουλευτές Επικρατείας που εκλέγονται από την ομογένεια λόγω της χαμηλής συμμετοχής των κατοίκων του εξωτερικού στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι αιτήσεις που έχουν γίνει είναι κοντά στις 3.500, έχουν εγκριθεί 2.600-2.700 από αυτές. Θα γίνει εκ νέου μια εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων του εξωτερικού, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές, Όμως, είναι μικροί οι αριθμοί, εδώ πρέπει να κάνουμε κάποιες σκέψεις».

Για να επιτευχθεί, όμως, αυτό απαιτείται η συναίνεση και μέρους της αντιπολίτευσης καθώς το Σύνταγμα προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών για να αλλάξει η συγκεκριμένη πρόβλεψη. Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει αρνητικό στο ενδεχόμενο κατάργηση των 3 βουλευτών που εκλέγονται από την ομογένεια στρέφοντας τα βέλη του τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως υποστηρίζει «παρά τις “τυμπανοκρουσίες” της κυβέρνησης, οι προϋποθέσεις που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακύρωσαν στην πράξη τη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πότε, – 2023, Αυτές, Κυριακές, “σταμπάρει”, Μητσοτάκης,pote, – 2023, aftes, kyriakes, “stabarei”, mitsotakis