Που καταλήγουν οι έρευνες για το Γέτι των Ιμαλαίων

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών το μυθικό Γέτι των Ιμαλαίων, είναι ένα υβρίδιο πολικής και καφέ αρκούδας. Τα αποτελέσματα των ερευνών, δόθηκαν από προηγμένες μεθόδους ανάλυσης DNA για την ανάλυση γενετικού υλικού τρίχας. Συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα με γονιδιώματα ζώων από υπάρχουσες βάσεις δεδομένων και διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση με το δείγμα από γνάθο αρχαίας πολικής

αρκούδας 40.000 ετών από το Σωάλμπαρντ της Νορβηγίας.
«Πρόκειται για ένα συναρπαστικό και καθόλου αναμενόμενο αποτέλεσμα, το οποίο μας εξέπληξε όλους, αν και μένει να γίνει περισσότερη δουλειά για να ερμηνεύσουμε τα ευρήματα. Δεν πιστεύω πως αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρχαίες πολικές αρκούδες, οι οποίες περιπλανώνται στα Ιμαλάια, όμως μπορούμε να κάνουμε διάφορες εικασίες για τη πιθανή εξήγηση», δήλωσε ο ερευνητής Μπράιαν Σακς.
Εξήγηση όλων αυτών σύμφωνα με τον Σακς, είναι η θεωρία ότι το Γέτι είτε είναι ένα είδος της καφέ αρκούδας που κατάγεται από το πρόγονο της πολικής αρκούδας είτε ότι πρόκειται για πρόσφατη διασταύρωση μεταξύ της καφέ και των απογόνων της πολικής αρκούδας.
Τα ευρήματα των ερευνών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης πρόκειται να παρουσιαστούν αναλυτικά σε ντοκιμαντέρ του Channel 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα