Που θα «κάτσει η μπίλια» με την τρόικα

Όλο και πιο κοντά φθάνει η ολοκλήρωση των συζητήσεων της Ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Το deal δεν έχει κλείσει ακόμα ενώ έχει οριστεί νέο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, την Τρίτη, 9 Απριλίου, στις 16:00.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το θέμα με την Εθνική και τη Eurobank,

θα προχωρήσει σύμφωνα με την επιθυμία της τρόικας, δηλαδή με ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών.

Στο θέμα των απομακρύνσεων δημοσίων υπαλλήλων, το σχέδιο μιλά για απομακρύνσεις 1.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων έως τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, το σχέδιο της κυβέρνησης για κινητικότητα - διαθεσιμότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων προχωρά, με 20.000 από αυτούς να πρέπει να πάρουν το δρόμο της αποχώρησης, έως τον Δεκέμβριο του 2014 και οι 7.500 από αυτούς έως τον Δεκέμβριο του 2013.

Σχετικά με τους 1000 επίορκους προς απόλυση, οι τροϊκανοί δείχνουν θετικοί για πρόσληψη αντίστοιχου αριθμού υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ ανεξαρτήτως του κανόνα 5/1 (δηλαδή πέντε αποχωρήσεις πρός μία πρόσληψη).

Σε ότι έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, η λύση που προκρίνεται είναι να γίνουν 48 δόσεις.

Το «χαράτσι» δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει τις δύο πλευρές. Στα σχέδια επί χάρτου προβάδισμα έχει η οριζόντια μείωση 15% σε όλους τους συντελεστές.

Οι δύο δόσεις συνολικά 8,8 δισ. ευρώ (2,8 δισ. ευρώ συν 6 δισ.) που θα εκταμιεύονταν Μάρτιο και Απρίλιου πάνε για τα μέσα Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα