ΠΟΥ: Το «μαύρο σκυλί της κατάθλιψης»

Για τους κινδύνους που ενέχει η κατάθλιψη προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Όπως σημειώνει, η κατάθλιψη μπορεί να βιωθεί ως μία τρομακτική, εξουθενωτική κατάσταση. Μερικές από τις παρενέργειές της είναι η φθορά της μνήμης και της ικανότητας συγκέντρωσης, η έλλειψη όρεξης, η αίσθηση και η εικόνα μεγαλύτερης ηλικίας από την πραγματική, η απώλεια αγάπης και οικειότητας, η αίσθηση μίας «κενής» καθημερινότητας. 

Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με κατάθλιψη. Πολλά από αυτά τα άτομα (αλλά και οι οικογένειές τους) φοβούνται να μιλήσουν για τον προσωπικό

τους αγώνα και δεν ξέρουν πού να στραφούν για βοήθεια. Όπως σημειώνει ο Οργανισμός, η κατάθλιψη, σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να προληφθεί και να θεραπευθεί. Το να παραδεχθεί κάποιος πως πάσχει από κατάθλιψη, είναι το πρώτο και κρίσιμο βήμα προς την ανάκαμψη. 

Σε συνεργασία με τον ΠΟΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο συγγραφέας και εικονογράφος Matthew Johnstone αφηγείται την ιστορία του, κάνοντας λόγο για το «μαύρο σκυλί της κατάθλιψης». 

Πληροφορίες από: WHO

Keywords
Τυχαία Θέματα