Προφυλακιστέος ο ολλανδός ανιματέρ

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ, ο οποίος κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ενός 11χρονου αγοριού από τη Ρωσία, που έκανε διακοπές με τη μητέρα του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο συνήγορός του κατηγορουμένου δήλωσε ότι ο 20χρονος δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του. Είπε ακόμη

ότι πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή, πως έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία και πως το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει τη φαρμακευτική του αγωγή.

Η ανακρίτρια διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ο κατηγορούμενος θα κρατηθεί σε φυλακή με ψυχιατρικό τμήμα, προκειμένου να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Νωρίτερα, η μητέρα και η αδερφή του κατέθεσαν τον ιατρικό του φάκελο, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα τους αποδεικνύει ότι ο 20χρονος είναι αυτιστικός και πως στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Η μητέρα του ανέφερε επίσης ότι έχει εκδοθεί και δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας η υπογραφή του δεν έχει ισχύ.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του υποστήριξε πως στο πρώτο ξενοδοχείο όπου έμεινε ο γιος της, στον Ανισαρά, οι υπεύθυνοι είχαν ενημερωθεί για την πάθησή του και ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα