Προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου

Τη σημασία της οργάνωσης προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου, στο δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή 55 εκπροσώπων από 32 Δήμους μέλη του Δικτύου.

Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου υπογράμμισε τη ανάγκη δημιουργίας δομών υγείας στους δήμους μέλη, που να αφορούν κοινωνικά

ιατρεία και κοινωνικά φαρμακεία. Τόνισε επίσης τη μεγάλη σημασία του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Καστελόριζο 7 & 8 Ιουνίου 2013 και κάλεσε όλους τους δήμους μέλη να συμμετέχουν σ’ αυτό.

Στη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε ουσιαστική περιγραφή των προγραμμάτων που παρέχει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, όπως η πρόληψη της οστεοπόρωσης, η πρόληψη του καρκίνου του μαστού με μαστογραφία, η τηλεϊατρική σε απομακρυσμένες περιοχές, η εκπαίδευση στη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Επίσης έγινε παρουσίαση του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου που μπορούν να χρησιμοποιούν οι δήμοι μέλη και τα ΚΕΠ Υγείας. Έγινε επίσης παρουσίαση των διαδικασιών που ακολουθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ), για τις Υγιείς Πόλεις, στον οποίο το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο είναι το πιστοποιημένο Εθνικό Δίκτυο.

Στη συνέχεια οι Δήμοι Δράμας, Αιγάλεω, Βύρωνα και Αγίας Παρασκευής παρουσίασαν πρωτότυπες δράσεις που βρίσκουν εφαρμογή στις τοπικές τους κοινωνίες.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε ο Διευθυντής του Δικτύου Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και η υπεύθυνη του προγράμματος Υγιών Πόλεων του Δικτύου κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα